نان کاستارد یه نون لطیف و نرم و پنبه ای که داخلش هم یه کرم خوشمزه و خوش عطری داره! از اون نون هایی که هم برای صبحونه عالیه و هم به عنوان میان وعده لذت بخشه!
مواد لازم برای تهیه نان کاستارد
- تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ولرم ۸۰ گرم (حدود ۱/۳ لیوان)
- ماست ۸۰ گرم (حدود ۱/۳ لیوان)
- شکر ۵۰ گرم (حدود ۳ قاشق غذاخوری)
- پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
- نمک نصف قاشق چای خوری
- روغن مایع ۳۰ گرم (حدود ۴ قاشق غذاخوری)
- آرد نان یا آرد سفید حدود ۳۰۰ گرم (حدود ۲ لیوان)
مواد لازم برای کاسترد
- شیر ۱ لیوان
- کاسترد یا نشاسته ذرت ۱۵ گرم ( ۱.۵ قاشق غذاخوری)
- شکر ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
طرز پخت نان کاستارد خانگی
برای شروع ابتدا ۱ قاشق مرباخوری شکر رو در شیر ولرم ریختم و ترکیب کردم. پودر خمیر مایه رو اضافه کردم و درش رو گذاشتم، ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد.
در ظرف دیگری تخم مرغ، مابقی شکر، نمک ماست رو اضافه کردم و مخلوط کردم. خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم و آرد الک شده رو کم کم اضافه کردم.
میزان آرد تقریبی هست با احتیاط بریزید . روغن مایع رو هم ریختم و خمیر رو ورز دادم یا با دست ده دقیقه ورز بدید یا از دستگاه کمک بگیرید. در ظرفی که چرب کردم خمیر ورز خورده رو قرار دادم و روش رو پوشوندم محیط نسبتا گرم یک تا یک و نیم ساعت استراحت داشته باشه.
توی این فاصله کرم رو درست کردم. از هر کرم دل خواه دیگه ای هم می تونید استفاده کنید برای کرم کاستارد، شیر و شکر و پودر کاستارد رو در طرفی ریختم و روی حرارت ملایم قرار دادم. مدام هم زدم تا به غلظت برسه و در آخر وانیل ریختم و از حرارت برداشتم و گداشتم کنار از دما بیفته.
در صورتی که از نشاسته ذرت جای کاستارد استفاده می کنید میزان شکر رو ۳ قاشق غذاخوری بریزید.
خمیر بعد از استراحت پفش رو با ورز دادن گرفتم و یک دقیقه ورز دادم. نحوه شکل دهی کاملا سلیقه ای هست من به ۸ قسمت تقسیم کردم و هر چونه رو ۷۰ گرمی جدا کردم. هر چونه رو کمی پهن کردم، میانه کرم قرار دادم و پیچیدم. (با دقت بپیچید که موقع پخت کرم بیرون نزنه)
خمیر ها رو در سینی چیدم و روش رو پوشوندم، ۲۵ دقیقه استراحت دوم داشته باشه. برای رومال از یک عدد زرده تخم گرغ ، زعفران و ۱ قاشق مرباخوری ماست (یا شیر) رو مخلوط کردم و رومال زدم. روش هم سیاه دانه (یا کنجد ) می تونید بریزید.
فر از یک ربع قبل گرم شده (فر برقی ۱۸۰ درجه، فر گازی ۱۹۰ درجه)، طبقه وسط ، حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه قرار دادم.
ظرف حاوی آب هم در فر بابت ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نون ها گذاشتم.