5/5 - (4 امتیاز)

نان کاستارد یه نون لطیف و نرم و پنبه ای که داخلش هم یه کرم خوشمزه و خوش عطری داره! از اون نون هایی که هم برای صبحونه عالیه و هم به عنوان میان وعده لذت بخشه!

مواد لازم برای تهیه نان کاستارد

  • تخم مرغ ۱ عدد
  • شیر ولرم ۸۰ گرم (حدود ۱/۳ لیوان)
  • ماست ۸۰ گرم (حدود ۱/۳ لیوان)
  • شکر ۵۰ گرم (حدود ۳ قاشق غذاخوری)
  • پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
  • نمک نصف قاشق چای خوری
  • روغن مایع ۳۰ گرم (حدود ۴ قاشق غذاخوری)
  • آرد نان یا آرد سفید حدود ۳۰۰ گرم (حدود ۲ لیوان)

مواد لازم برای کاسترد

  • شیر ۱ لیوان
  • کاسترد یا نشاسته ذرت ۱۵ گرم ( ۱.۵ قاشق غذاخوری)
  • شکر ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری

طرز پخت نان کاستارد خانگی

طرز تهیه نان کاستارد خانگی

برای شروع ابتدا ۱ قاشق مرباخوری شکر رو در شیر ولرم ریختم و ترکیب کردم. پودر خمیر مایه رو اضافه کردم و درش رو گذاشتم، ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد.

در ظرف دیگری تخم مرغ، مابقی شکر، نمک ماست رو اضافه کردم و مخلوط کردم. خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم و آرد الک شده رو کم کم اضافه کردم.

میزان آرد تقریبی هست با احتیاط بریزید . روغن مایع رو هم ریختم و خمیر رو ورز دادم یا با دست ده دقیقه ورز بدید یا از دستگاه کمک بگیرید. در ظرفی که چرب کردم خمیر ورز خورده رو قرار دادم و روش رو پوشوندم محیط نسبتا گرم یک تا یک و نیم ساعت استراحت داشته باشه.

توی این فاصله کرم رو درست کردم. از هر کرم دل خواه دیگه ای هم می تونید استفاده کنید برای کرم کاستارد، شیر و شکر و پودر کاستارد رو در طرفی ریختم و روی حرارت ملایم قرار دادم. مدام هم زدم تا به غلظت برسه و در آخر وانیل ریختم و از حرارت برداشتم و گداشتم کنار از دما بیفته.

در صورتی که از نشاسته ذرت جای کاستارد استفاده می کنید میزان شکر رو ۳ قاشق غذاخوری بریزید.

خمیر بعد از استراحت پفش رو با ورز دادن گرفتم و یک دقیقه ورز دادم. نحوه شکل دهی کاملا سلیقه ای هست من به ۸ قسمت تقسیم کردم و هر چونه رو ۷۰ گرمی جدا کردم. هر چونه رو کمی پهن کردم، میانه کرم قرار دادم و پیچیدم. (با دقت بپیچید که موقع پخت کرم بیرون نزنه)

خمیر ها رو در سینی چیدم و روش رو پوشوندم، ۲۵ دقیقه استراحت دوم داشته باشه. برای رومال از یک عدد زرده تخم گرغ ، زعفران و ۱ قاشق مرباخوری ماست (یا شیر) رو مخلوط کردم و رومال زدم. روش هم سیاه دانه (یا کنجد ) می تونید بریزید.

فر از یک ربع قبل گرم شده (فر برقی ۱۸۰ درجه، فر گازی ۱۹۰ درجه)، طبقه وسط ، حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه قرار دادم.

ظرف حاوی آب هم در فر بابت ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نون ها گذاشتم.