نان دارچینی حلزونی یه نون نرم و خوشمزه و خوش عطر که برای صبحانه و عصرونه عالیه! امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه نان دارچینی حلزونی
- آرد ۵۰۰ گرم (حدود ۴ پیمانه)
- آب ۲۴۰ میلی لیتر (۱ لیوان)
- کره ۲۰ گرم (حدود ۲ قاشق غذاخوری) به دمای محیط رسیده
- تخم مرغ ۱ عدد به دمای محیط رسیده
- خمیرمایه ۷ گرم (۱ قاشق غذاخوری)
- شکر ۱ قاشق غذاخوری پر
- نمک ۱/۲ قاشق چای خوری
- بهبود دهنده ۱/۲ قاشق چای خوری (اگر نداشتید مهم نیست)
- وانیل و درصورت تمایل کمی هل
مواد برای داخل نان
- شکر قهوه ای ۵ قاشق غذاخوری (نداشتید شکر سفید استفاده کنید)
- دارچین ۱ قاشق غذاخوری پر
- آرد ۱ قاشق غذاخوری
- کره ۴۰ گرم (حدود ۴ قاشق غذاخوری)
طرز تهیه نان دارچینی حلزونی
برای شروع ابتدا خمیر مایه را با نوک قاششق شکر و ۱ لیوان آب ولرم مخلوط کرده ۸ الی ۱۰ دقیقه بگذارید فعال شود.
آرد الک شده و نمک و شکر و بهبود دهنده را باهم مخلوط کنید و تخم مرغ و خمیرمایه آماده و وانیل را اضافه کنید و خوب هم بزنید و مخلوط کنید و بعد کره را اضافه کنید و ورز بدهید.
بعد خمیر را به شکل توپ بزرگی درآورده و در کاسه ای گذاشته و رویش کیسه چرب شده بکشید و نیم ساعت استراحت بدهید.
بعد از استراحت سطح کار را چرب کرده خمیر را با وردنه به شکل مستطیل باز کنید به ضخامت حدودا ۱ سانت.
شکر و کره و آرد و دارچین را که برای داخل رول بود باهم مخلوط کنید و روی خمیر که باز کردیم بریزید فقط لبه بالا و پایینی را خالی بگذارید.
حالا شروع کنید به رول کردن و رول را مثل یک نوار بلند (به شکل مار) در آورده و بعد حلزونی بپیچید که من چون می خواستم دو تا رول بزرگ داشته باشم این کار را انجام دادم.
ولی یک روش دیگر هم این است که وقتی یک رول بزرگ به دست آوردید با کاردک مثل رولت ازش ببرید و تک تک در سینی فر بگذارید.
رول های آماده را در سینی فر که کاغذ روغنی انداختید و چرب کردید گذاشته و دوباره رویش را بکشید و حدود ۴۵ دقیقه تا یکساعت استراحت داده تا حجمش دوبرابر شود. بعد از استراحت یک تخم مرغ کامل و ۱ قاشق روغن را هم زده با برس روی رول ها رومال کنید و در فری که از قبل گرم کردید حدود ۲۰ دقیقه بپزید.