نان شیر مال به روش ساده خونگی و خوشمزه. تمام زمان درست کردن و پختن این نان شیرمال دو ساعت هست. این نان برای کسانی هست که به امکانات اولیه مثل همزن و وردنه و برس دسترسی ندارند اگر شما دسترسی دارید در همزن خمیر رو آماده کنید. بریم برای پخت نان شیرمال در دو ساعت!
مواد لازم برای تهیه نان شیرمال ساده خانگی
- آرد نان فانتزی یا آرد ۳ صفر۶۰۰ گرم یا ۴ پیمانه
- شیر ۴۰۰ میلی لیتر یا ۲ پیمانه سر خالی
- مخمر فوری ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای رومال (اگ واش)
- ۱ عدد تخم مرغ
- ۱ قاشق غذاخوری شیر
برای رومال تخم مرغ و شیر رو با هم بزنید و مخلوط کنید.
طرز تهیه نان شیرمال ساده خانگی و خوشمزه با پیمانه
برای شروع آرد الک شده، شکر، مخمر فوری و نمک را در کاسه بریزید و مخلوط کنید. شیر و روغن را روی آنها بریزید و ابتدا با قاشق هم بزنید تا مخلوط شوند بعد با دست چنگ بزنید تا همه مواد ترکیب شوند و خمیری به دست بیاید.
خمیر ابتدا کمی چسبنده هست ولی کم کم با ورز دادن چسبندگی آن از بین می رود.
از انجایی که ابخور آردها در مکان های مختلف متفاوت هست اگر چسبندگی زیاد بود کمی آرد اضافه کنید.
خمیر را روی سطح کار ببرید و شروع به ورز دادن کنید.
خمیر را با روش کشیدن و تا کردن ۷ تا ۸ دقیقه ورز دهید تا خمیر نرم و لطیف شود.
بعد خمیر را روی سطح کار پهن کنید و آن را لوله کنید خمیر را از جهت عکس مجددا پهن کنید و لوله کنید. این کار را ۴ بار تکرار کنید.
اگر خمیر در مقابل پهن شدن مقاومت می کرد و سفت بود به آن دو سه دقیقه استراحت دهید تا ریلکس شود.
بار چهارم خمیر را با دست به شکل مستطیل بزرگتری پهن کنید آن را از درازا لوله کنید انتهای خمیر را موقع رول کردن به سمت داخل برگردانید و لبه های آن را به هم وصل کنید.
خمیر را در سینی فر کاغذکشی شده بگذارید و روی ان روغن بمالید و با پلاستیک و پارچه بپوشانید و ۱ ساعت استراحت دهید.
فر را روی درجه ۲۰۰ سانتی گراد داغ کنید.
بعد از استراحت با تیغ یا چاقوی تیز روی خمیر برش بزنید و اگواش را با ملایمت روی خمیر بکشید.
خمیر را در فری که از قبل داغ شده به مدت ۲۵ دقیقه بپزید.
فر را مرتب چک کنید. روی خمیر در اواسط پخت به سرعت برشته میشود (بخاطر اگواش) پس یک تکه فویل را از قبل آماده کنید و تا نان برشته شد روی آن بیندازید تا نسوزد و اجازه دهید نان تا آخر به پخت ادامه دهد.