گمج کباب گیلانی از اون خوشمزه های پرطرفداره! مقدار داده شده برای بیست نفر هست که شما اندازه رو به نسبت تعداد خودتون کم کنید یا اگر مثل من برای مهمانی درنظر دارید به طبع بیشتر.
مواد لازم برای تهیه گمج کباب رشتی
- سه کیلو گوشت راسته گاوی
- دو لیوان گردو پودر شده (چرخ شده)
- دو لیوان پیاز میکس شده
- دو لیوان سبزی معطر گشنیز و جعفری (مخلوط وَ تازه)
- رب آلوچه به مقدار لازم مطابق با میل خودتون کمتر یا بیشتر
- نمک فلفل سیاه گلپر به مقدار لازم
دستور پخت گمج کباب رشتی سنتی به روش اصلی
من مقداری از گمج کباب رو پختم مقداری هم کبابی گذاشتم کنار.
نکته اصلی این غذا اصیل و خوشمزه در استفاده کردن از گوشت راسته گاوی چرب هست وَ اینکه مایع آماده شده گمج کباب رو کمی بیات کنیم یا اصطلاحا کهنه کنیم.
برای اینکار مایع تلفيق شده باتمام مزه ها باهم دیگر بعد ازمخلوط شدن ۲۴ ساعت یا ۴۸ ساعت داخل یخچال دریک ظرفی دربسته بدون نفوذ هوا استراحت داده میشود.
بعد از استراحت و جذب شدن ترکیبات به همدیگر آماده استفاده هست. نکته درست کردن یک گمج کباب عالی به استفاده کردن از ترکیبات مورد نیاز تازه هم هست استفاده از گردوی تازه در روغن دهی استفاده از سبزیجات تازه در عطرو طعم غذا استفاده از گوشت تازه در کيفيت نهایی غذا همه باهم ترکیبی از یک گمج کباب ناب گیلانی را به دنبال خواهد داشت پس برای پخت این غذای سنتی و اصیل
هم بخش کيفيت مواد هم بخش تهیه هم بخش پخت اصولی باهم به نتیجه کار اثربخشی جامعی در نتیجه نهایی خواهد بخشید.
نکته دیگری که هست باید در شعله ملایم به همراه اضافه کردن مقداری آب سرد در ظرف نیمه بسته یا گمج (ظرف سفالی گیلانی یا در هر ظرف دیگه ای به صورت نیمه بسته پخت شود.)
در قدیم برای پخت گمج کباب مخلوط آماده رو بعد از کباب کردن داخل گمج ریخته و در شعله ملایم حرارت اندکی میدادند، یا در گمج از ابتدای پخت ریخته و در شعله ملایم به همراه سرظرف گمج که سفالی هست گذاشته و گمج کباب رو درشعله ملایم میپختن. در هر دو صورت از ظرف های سفالی استفاده میشده، امروزه در ظرف های دیگر هم در کنار گمج پخت انجام می شود.
امیدوارم این آموزش رو دوست داشته باشید.