نکته ی خیلی مهم برای وا نرفتن شامی گیلانی رو توی طرز تهیه نوشتم. برای اینکه یه شامی خوش بافت و منسجم داشته باشین، حتما به این نکته دقت کنین!
مواد لازم برای تهیه شامی گیلانی با گوشت گردن
- لپه ۲ لیوان
- نخود ۱ لیوان
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- سیب زمینی ۱ عدد متوسط
- گوشت گوسفندی ترجیحا گردن ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم (۱ لیوان گوشت پخته حداقل باشد)
- نمک، زرچوبه و دارچین به مقدار لازم
- بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
- تخم مرغ ۳ عدد
دستور پخت شامی گیلانی با گوشت گردن به روش اصلی
ابتدا نخود و لپه را چند ساعت خیس کنید.
بعد از خیس خوردن، آن ها را همراه پیاز، سیب زمینی، گوشت، زردچوبه و دارچین و آب در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به مدت حدود ۵ ساعت مواد بپزند.
این نکته خیلی مهمه که آب مواد کامل تبخیر بشه، چون اگه حتی یه مقدار هم آب داشته باشه، شامی موقع سرخ شده تو تابه وا میره. (در حد یکی دو قاشق اشکالی نداره آب داشته باشه).
بعد از پختن مواد، گوشت رو جدا کنین و بقیه ی مواد رو با چرخ گوشت یا میکسر خوب چرخ و به کنین.
گوشت رو توی ظرفی با گوشکوب بکوبین تا ریش ریش بشه. میتونین بابقیه ی مواد چرخ کنین ولی دیگه اون بافت کشداری که باید داشته باشه رو نداره.
گوشت رو به بقیه مواد اضافه و خوب با دست ورز بدین تا ترکیب بشن.
۳/۵ لیوان از خمیر شامی رو با ۳ عدد تخم مرغ متوسط رو به بزرگ، ۱ قاشق چای خوری بکینگ پودر، نمک و زردچوبه ترکیب کنین. تو تابه روغن زیاد بریزین (روغن کم بریزین خوب سرخ نمیشه و داخلش خمیریه).
یه مقدار خمیر رو بردارین و تو دست به فرم دایره پهن کنین. وسطش با انگشت یه حفره بزنین و تو روغن داغ دو طرفش رو سرخ کنین.
خمیر شامی رو میتونین حاضر کنین و تو فریزر نگه دارین، هر وقت خواستین درست کنین، از دو ساعت قبل بیارین بیرون تا یخش آب بشه و بعد تخم مرغ و ادویه و بیکینگ پورد بزنین و سرخ کنید.
نوش جان