5/5 - (1 امتیاز)

آش سنگه سیر یک غذای فوق العاده خوشمزه و محلی شهرمون مهاباد رو آوردم براتون! آش سنگسیر یکی ازغذاهای خوشمزه و محلی منطقه کردستانه که بیشتر تو فصل سرما و روزهای برفی درست میکنن. در ایام قدیم اصل این غذا با گوشت خرگوش درست میکردن، مرد خونه وقتی میرفت شکار و خرگوش شکار میکرد، خانم خونه هم باهاش این آش رو میپخت و افراد فامیل رو به صرف این آش خوشمزه دعوت میکرد. امروزه با گوشت بوقلمون و غاز درست میشه. اگه برای این آش از کشک محلی ترجیحا گوسفندی استفاده شه طعم بینظیری بهش میده، اما باید یک روز قبلش کشک رو بسابید.
کشکتونو بهتره شب قبل با آب ولرم خیس کنید و بعد با دست ماساژ بدید و صاف کنید.

مواد لازم برای تهیه آش سنگه سیر

  • گوشت بوقلمون یا غاز (با گوشت گوسفند هم میشه درست کرد)
  • کشک گوسفندی ۲۵۰ گرم
  • آب جوش ۸ لیوان
  • سیر رنده شده ۳۵ گرم
  • عدس ۱ لیوان پخته
  • لپه ۲/۳ لیوان پخته
  • برنج گرده محلی ۲۵۰ گرم
  • پیاز به میزان لازم
  • نمک ۱ قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق غذاخوری
  • پودر فلفل قرمز تند نصف قاشق غذاخوری
  • زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری

دستور پخت آش سنگه سیر کردی

طرز تهیه آش سنگه سیر کردی

گوشت قسمت های سینه و ران رو جدا کنید میخوایم باهاش کوفته درست کنیم.

بقیه قسمت ها رو یه آب بجوشونید نمک هم بزنید. بعد صاف و دوباره بشورید سپس با آب، پیاز و زردچوبه، نمک و سیر رنده شده بزارید تا خوب بپزه.

وقتی پخت گوشت رو از آب خارج و با روغن حیوانی سرخ کنید. آبش رو بزارید کنار لازمش داریم.

برای این غذا باید برنج گرده استفاده کنید. بشورید و داخل آب گوشت بریزید بپزه. عدس و لپه پخته رو هم اضافه کنید. (آب عدس اگه سیاه بود صاف کنید بعد به مواد اضافه کنید).

در قابلمه را بزارید تا بپزه، دقت کنید این آش نباید آبکی باشه پس بیش از اندازه آب نریزید.

در آخر کشک رو بریزید چند جوش بزنه کافیه. (به غلظت آش دقت کنید)

گوشت سینه و ران بوقلمون رو چرخ کنید. پیاز را رنده کنید. آبش رو بگیرید و به گوشت اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، سیر رنده شده، سبزی خرد شده (پیازچه، جعفری، نعنا) بزنید و خوب ورز بدید. به اندازه گردو برداشته با دست گرد کنید و تو روغن سرخشون کنید. در تابه رو بزارید و کمی هم اب اضافه کنید که مغز پخت شن.

پیاز داغ فراوون هم با روغن حیوانی درست کنید بهش سیر رنده شده زیاد بزنید.

نکته مهم پخت آش سنگه سیر کردی

  • موقع سابیدن کشک آب جوش یا داغ نریزید چون حالت بریده بریده پیدا میکنه. با آب ولرم یا سرد باشه تا کشک صاف و یکدستی بهتون بده.
  • اگر از کشک پاستوریزه استفاده کردید مواظب نمک غذا باشید شور نشه.
  • بعضی ها روی آش نعنا داغ میریزن من نریختم.
    به جای عدس میتونید ماش بریزید.
  • سیر رو به هیچ وجه حذف یا کم نکنید تا طعم و مزه اصیلش حفظ بشه.
  • این غذا بصورت تکنفره سرو میشه سر سفره.
  • کشک اضافه و سیر بزاریدکه هرکی خواست بیشتر بریزه.