یکی از پر طرفدارترین خورشت هایِ گیلانی (رشتی) اناربیج هست که بی نهایت لذیذه. پیشنهاد می کنم هر چه سریع تر این اناربیج خوشمزه رو امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه خورشت اناربیج برای ۷ تا ۸ نفر
- گوشت گوساله یا گوسفندی چرخ شده ی نرم ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
- گردوی آسیاب شده ی نرم ۴۰۰ گرم
- سبزی ۳۰۰ گرم که سبزی های اصلیش شامل (جعفری، تره، گشنیز، نعناء) (چوچاق و کوتکوته اگر باشد کمی) مقدار جعفری باید بیشتر از بقیه ی سبزی ها باشه
- پیاز متوسط یک عدد برای تفت دادن (یک عدد کوچک برای داخل گوشت)
- رب انار ترش به اندازه ی ذائقتون
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
تهیه خورشت اناربیج گیلانب با گوشت قلقلی
برای شروع ابتدا سبزیه ا را پاک کرده و شسته و چرخ ریز میکنیم و با روغن خوب سرخ میکنیم دو قاشق از سبزی کنار میزاریم برای داخلِ گوشت و بقیه داخلِ خورشتمون.
گردو را آسیاب ریز کرده تا نرم و خمیری شود.
سپس پیاز نگینی یا رنده ی درشت کرده و داخل قابلمه ای ریخته وبا یکی دو قاشق روغن تفت میدهید زردچوبه اضافه کرده بعد گردویِ آسیاب شده را افزوده باز کمی تفت دهید و آب سرد به میزان لازم ریخته تا رویِ گردوها را بگیرد.
درِ قابلمه را گذاشته نیم ساعت اجازه دهید تا گردوها باز شود بعد از نیم ساعت سبزی سرخ کرده را افزوده هم میزنیم تا گردو و سبزی یکدست شود درش را گذاشته و نیم ساعت دیگر روی حرارت بمونه.
تو این فرصت گوشت چرخ کرده و پیاز ریز رنده شده و نمک و فلفل و دو قاشق سبزیِ سرخ کرده را ریخته و خوب ورز دهید و از گوشت، قل قلی هایِ درشت درست کرده و داخل ماهیتابه ی با کمی روغن تفت دهید و بعد از نیم ساعت رب انار یا سس انار را اضافه کرده و گوشتهای قل قلی را افزوده و نمک و فلفل ریخته اگر به آب نیاز داشت کمی اضافه کرده و درش را میگذارید تا یکی دو ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند تا حسابی جا و به روغن بیافته.
نوش جانتان