5/5 - (5 امتیاز)

شامی کوو یا شامی لرستانی یا شامی خرم آبادی یکی از غذاهای سنتی لرستانه که فوق العاده خوشمزه ست. البته هر شهری شامی مخصوص به خودش رو داره. شامی کوو لرستان یک غذای بسیار خوشمزه مربوط به استان لرستانه که از گوشت چرخ کرده تهیه میشه. در این غذا همچنین از گردو و رب انار استفاده شده که طعم مشابه فسنجان به غذا میده. شامی کوو رو میتونید آب دار تهیه کنید و نون داخلش تلیت کنید یا خشک تر برداشت و در کنار برنج سرو کرد. شامی کوو نسبتا ترش و ملسه اما میتونید بنابر ذائقه خودتون از رب انار شیرین یا شکر استفاده کنید. بریم برای پخت یه شامی کوو درجه یک!

مواد لازم برای تهیه شامی کوو لرستان

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • آرد نخودچی دو قاشق غذاخوری
  • پیاز خام رنده شده یک عدد
  • ادویه نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین
  • گردوی پودر شده خیلی آسیاب نکنید ۴ قاشق غذاخوری
  • سبزی ریز خرد شده جعفری، ریحون، مرزه، ترخون و گشنیز حدودا ۵ تا ۷ قاشق غذاخوری
  • رب انار یک قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ یک عدد
  • پیاز رنده شده برای سس شامی یک عدد
  • گردوی پودر شده برای سس شامی ۵ قاشق غذاخوری

طرز پخت شامی کوو لرستان

طرز تهیه شامی کوو لرستان

برای شروع ابتدا گوشت چرخ کرده رو بریزید داخل کاسه یه بوته پیاز رنده شده بهش اضافه کنید دو قاشق آرد نخودچی، سبزی خرد شده و ادویه ها رو اضافه کنید و به همراه یه تخم مرغ خوب ورز بدید.

بزارید داخل یخچال یه نیم ساعتی استراحت کنه.

حالا دونه دونه تو دست گرد کنید وسطش رو یه سوراخ کنید و دو طرفش رو تو تابه سرخ کنید.

شامی ها رو از تابه بکشید بیرون داخل همون تابه یه بوته پیاز رنده شده رو تفت بدید تا سبک بشه.

بعد بهش گردوی پودر شده و رب انار رو اضافه کنید و تفت بدید.

کمی نمک و دارچین اضافه کنید بهش آب سرد اضافه کنید در تابه رو بزارید تا کمی سسش غلیظ بشه بعد شامی ها رو بچینید داخل سس گردویی و دم بزارید رو حرارت خیلی ملایم تقریبا یک ساعتی دم بزارید تا حسابی جا بیوفته و به روغن بیوفته.

این شامی بسیار خوشمزه ست و با ذائقه شمالی ها هم خیلی سازگاره. من کنار برنج سرو کردم. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.

طرز پخت شامی کوو لرستان