نان مربایی خانگی یه نون خوشمزه و ساده و نرمه با بافت پنبه ای. اگه به پخت نون علاقه دارید، پیشنهاد می کنم این نون رو امتحان کنید، برای صبحانه یا عصرانه یه انتخاب عالیه!
مواد لازم برای تهیه نان مربایی خانگی
- شیر ولرم 300 میلی لیتر (یک لیوان و یک پنجم لیوان فرانسوی دسته دار)
- شکر 100 گرم (نصف لیوان)
- نمک نصف قاشق چایخوری
- کمی وانیل
- تخم مرغ 2 عدد
- روغن مایع 80 میلی لیتر یا (کمی کمتر از نصف لیوان)
- آرد حدود 550 تا 580 گرم
- هر گونه مربا یا مارمالاد دلخواه (شل نباشن)
- خمیر مایه خشک فوری11 گرم یا یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان مربایی خانگی
برای خمیر ابتدا تمام مواد خمیر به جز آرد و نمک و روغن را با هم در ظرفی بریزید و مخلوط کرده و سپس آرد را کم کم و به صورت کنترل شده اضافه کرده و ورز بدید تا خمیری نرم با کمی چسبندگی به دست آورید.
در حین اضافه کردن آرد نمک را نیز اضافه کنید. در آخر روغن مایع را اضافه کرده و خمیر را ده دقیقه ورز بدید تا خمیر یکدست شود و به تست پنجره برسد روی خمیر را بپوشانید و حدود یک ساعت استراحت بدید تا حجم آن دو برابر شود.
بعد از استراحت از خمیر چانه هایی به اندازه نارنگی بگیرید و با وردنه به شکل بیضی باز کرده و وسط آن مربا یا مارمالاد بزارین و انتهای خمیر را روی مربا تا زده و با دست لبه های آن را روی خمیر اصلی فشار داده تا هنگام پخت مربا خارج نشود و بعد تا بزنید و در سینی فر بچینید و بیست دقیقه دیگر در سینی فر روی آنها بپوشانید و استراحت بدید و سپس روی آنها با شیر رومال کنید. (یا بامخلوط یک زرده تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری شیر)
در آخر نانها را در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه به مدت 30 دقیقه بپزید و بعد از پخت روی نانها پودر قند بپاشید. نوش جان