5/5 - (3 امتیاز)

نان سیب زمینی با سبزیجات یه نون خونگی و فوق العاده خوش بافت و خوشمزه! پیشنهاد می کنم حتماً درست کنید که به یه بار درست کردنش کلی می ارزه!

مواد لازم برای تهیه نان سیب زمینی با سبزیجات

  • سیب زمینی ۵۰۰ گرم (نیم کیلو بدون پوست)
  • آرد ۲ پیمانه
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • سبزی (شوید و جعفری و پیازچه) روی هم ۷۰ گرم
  • کره ۲۰ گرم (حدود ۱ قاشق غذا خوری)
  • ادویه نمک و فلفل (۱ قاشق چای خوری) و زردچوبه (۱/۲ قاشق چای خوری)

طرز تهیه نان سیب زمینی با سبزیجات بدون فر

طرز تهیه نان سیب زمینی با سبزیجات

برای شروع ابتدا داخل قابلمه ای آب بریزید و بذارید جوش بیاد و سیب زمینی های پوست گرفته رو با ۱ قاشق غذا خوری نمک با حرارت متوسط بذارید تا بپزه.

وقتی سیب زمینی ها پخته شد از آب خارج کنید و داخل ظرفی کاسه ای بذارید و کره رو اضافه کنید و خوب له کنید و بعد تخم مرغ و سبزی شسته و خرد شده و ادویه ها رو بریزید و خوب مخلوط کنید.

از آرد دستور ۱ پیمانه رو همون اول کامل به مخلوط سیب زمینی اضافه کنید حالا نصف آرد رو دارید یعنی ۱ پیمانه دیگه، از این ۱ پیمانه نصفش رو بریزید رو سطح کار و خمیر رو باهاش ورز بدید، تمام آرد رو به خوردش بدید و بعد کل خمیر رو رول کنید و به چونه های مساوی تقسیم کنید و چونه بگیرید.

باقیمانده آرد (نصف پیمانه) رو روی هر چونه بریزید و با کمک وردنه چونه ها رو باز کنید و به شکل دایره و به  ضخامت ۱ تا ۲ میل روی سطح کار باز کنید.

برای راحتی کار و انتقال دایره های خمیری میتونید از کاردک کمک بگیرید چون خمیر چسبنده ست با حوصله و با دقت انجام بدید تا خمیر کشیده و باز نشه.

تابه بزرگ و نچسب رو با براش با کمی روغن یا کره چرب کنید و خمیر باز شده رو داخلش بذارید و با حرارت متوسط یک طرفش که کمی سرخ شد و تغییر رنگ داد طرف دیگرش رو هم برگردونید تا آماده بشه.

هر کدوم از خمیرها که آماده شد تا داغه روی سطحش رو کره بمالید اگه کره محلی باشه که بهتر.

اگه همون موقع نخواستید سرو کنید، یه کم که نونها از داغی افتادن داخل سفره یا مشما بپیچید تا نونهاتون خشک نشه.

وقتی میخواید خمیر رو باز کنید، مرتب آردپاشی کنید تا خمیر به سطح کارتون نچسبه.

من در کنارش کباب سیخی سرو کردم، این نون رو با ماست محلی و چکیده هم استفاده میکنن و بسیار ترکیب خوشمزه ای هست.


روش دوم تهیه نان سیب زمینی (پیراشکی)

این خمیر فوق العاده مناسب روزهایی هست که وقت ندارید ۲ نوع خمیر آماده کنید در کنار پیراشکی میتونید دونات هم درست کنید که در اینصورت بهتره به خمیر ۱ قاشق غذاخوری شکر اضافه بشه.

مواد لازم

  • آرد فانتزی حدود ۲ پیمانه (٢۴٠گرم)
  • شیر ۱/۲ پیمانه (١٠٠گرم)
  • شکر ۱ قاشق غذاخوری (١۵گرم)
  • خمیر مایه ۱ قاشق چای خوری (۵گرم)
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • کره ٣٠ گرم
  • نمک ۱ قاشق چای خوری (۵گرم)

مواد میانی

  • گوشت یا سبزیجات و یا مخلوطی از هردو
  • من پیازداغ، سیب زمینی بخارپز رنده شده، ژامبون و سس مارینارا + نمک فلفل زردچوبه و کمی اورگانو و مرزنجوش زدم

طرز تهیه

نکته: بعد از اضافه کردن کره اگر خمیر خیلی سفت بود ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری شیر و اگر چسبندگیش زیاد بود کمی آرد زده وگرنه با ورز دادن درست میشه.

آرد، مایه خمیر، شکر را مخلوط کرده، تخم مرغ و شیر را اضافه کرده خمیر را ورز داده کره همدمای محیط افزوده وقتی سطح خمیر صاف و یکدست شد نمک زده، بعد از اینکه کامل ورز دادید (۱۰ دقیقه با دستگاه ورز دادم)

حدود یک ساعت استراحت داده (تا وقتی حجم خمیر ۲ برابر بشه)

به چونه های ۶۰ تا ۷۰ گرمی تقسيم کرده و با وردنه باز کرده از مواد میانی دلخواه گذاشته بشکل مثلث بسته و در سینی با فاصله چیده، سطحش را پوشانده برای یک ربع تا ۲۰ دقیقه استراحت دوم.

رومال زرده تخم مرغ و شیر زده، کنجد پاشیده در فر از قبل گرم شده با دمای فر ١۸۰ درجه به مدت 15 تا 8 دقیقه بپزید. (المنت بالا و پایین ،فن روشن)

با این مقدار ۷ تا چونه ۶۰ گرمی درست شد که با یکیش دونات درست کردم.

البته میتونید به جای مواد میانی مخلوط مغزها و پودر قند و هل و یا مارمالاد یا ترکیب سيب و شکر و دارچین که با کمی کره تفت خورده و بدون آب شده بریزید.

بشکل پیراشکی بپیچید و در فر با رومال يا روغن درست کنید و با پودر قند تزئین کنید.