خورش فسنجون با گوشت قلقلی غذای مورد علاقه منه. به جرأت میتونم بگم خورشت فسنجون میتونه یه رقیب درجه یک برای قرمه سبزی به حساب بیاد. اما یکم مجلسیتر! بریم ببینیم چی لازم داریم؟
مواد لازم برای تهیه فسنجون با گوشت قلقلی برای ۴ نفر
- گردو چرخ کرده حدود ۱۵۰ الی ۲۰۰ گرم
- پیاز ۳ عدد چرخ شده (دو عدد برای خورشت یکی هم برای گوشت قلقلیها)
- گوشت چرخکرده ۲۵۰ الی ۳۰۰ گرم
- آب خیلی سرد ( آب یخچال) ۵ لیوان
- رب انار ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری
- شکر ۲ قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- آرد نخودچی ۱ قاشق غذاخوری برای قلقلی ها
دستور پخت فسنجون با گوشت قلقلی برای ۴ نفر مرحله به مرحله
برای شروع ابتدا گردو ها را چرخ کنید سپس دو عدد پیاز را چرخ کنید که همراه با آن گردوهای باقی مانده هم چرخ شود. (میتوانید از دستگاه ۱۲۳ هم استفاده کنید.)
سپس پیازهای چرخ شده را در مقدار کمی روغن تفت بدین تا کمی سبک شود سپس کمی زردچوبه و کمی فلفل بریزید تا بوی ادویه ها بلند بشه.
حالا گردوهای چرخ شده را داخل پیازداغ بریزید و خیلی کم تفت بدین. حالا پنج لیوان سرد را داخل قابلمه بریزید. و در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید و صبور باشید تا گردوها روغن بیاندازد و هم رنگ بدهد. رنگ اصلی فسنجان از گردوهاست. (۲ الی ۳ ساعت)
گوشت و پیاز چرخ کرده را همراه آرد نخودچی و نمک و فلفل خوب ورز بدین و بصورت قلقلی های کوچک در بیاورید. و نیم ساعت داخل یخچال استراحت دهید. برای سرخ کردن گوشت های قلقلی سرد را به روغن داغ اضافه کنید تا وا نروند.
بعد از اینکه گردوها روغن انداخت رب انار و شکر را اضافه کنین و صبر کنید تا رب انار به خورشتتان رنگ دهد. (درصورتی که ترش یا شیرین دوست دارید مقدار رب انار و شکر را کم و زیاد کنید).
سپس نمک را اندازه کنید و در صورت نیاز اضافه کنید. در آخر گوشت های قلقلی را اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشتتان جا بیفتد. نوش جان