4/5 - (67 امتیاز)

نان چاباتای ایتالیایی یک نان ساده و خوشمزه و بسیار خوش عطر و طعمه! نان چاپاتا بسیار مناسب ساندویچ های سرد و گرم است. با خیال راحت به این نون سس یا روغن زیتون بزنید و ساندویچ هارو حاضر کنید و پیک نیک برید، نانش خیس و مرطوب نمیشه!

مواد لازم برای تهیه نان چاباتای ایتالیایی

  • آرد یک کیلو (آرد نول استفاده کردم)
  • آب ۸۰۰ گرم (۷۵۰ گرم ریختم)
  • مخمر ۹ گرم
  • شکر ۱ قاشق چای خوری استاندارد
  • نمک دو قاشق چای خوری استاندارد یا مرباخوری
  • روغن زیتون ۵۰ گرم برای داخل نان
  • ۵۰ گرم روغن زیتون اضافی برای ورز خمیر

زمان پخت یک دقیقه ابتدایی با دمای ۲۵۰ درجه بیست دقیقه با دمای ۲۲۰ درجه

دستور پخت نان چاباتای ایتالیایی ساده و خوشمزه

طرز تهیه نان چاباتای ایتالیایی

تمام مواد خشک را با هم مخلوط میکنیم روغن زیتون و آب (۷۵۰گرم ریختم) را اضافه کرده با دست ورز میدهیم. بسیار چسبنده است شما همونطوری ورز بدید از کنارها بکشید.

دست را بشویید روی خمیر روغن بریزید دست را روغنی کنید خمیر را ورز بدید از اطراف بکشید چند بار خمیر را بلند کنید به ظرف برگردانید. خمیر را گرد کرده روی ظرف را پوشانده نیم ساعت استراحت دهید.

روی خمیر روغن زیتون‌ ریخته دست را روغنی کنید خمیر را چندین مرتبه از اطراف بکشید به روی خمیر برگردانید. خمیر را زیر و رو کنید و گرد کنید و روی خمیر روغن بمالید.

روی آن را بپوشانید نیم ساعت استراحت دهید. این مرحله را سه مرتبه هر بار بافاصله نیم ساعت استراحت تکرار کنید.

پف خمیر را گرفته از اطراف بکشید خمیر را روی سطح آردی برگردانید. کمی خمیر را با دست باز کنید. روی خمیر آرد بپاشید. با کاردک آردی به ۱۰ تا ۱۲ قسمت تقسیم کنید و روی سینی که کاغذ نسوز گذاشته و کمی آرد پاشی کردیم قرار بدید نیم‌ ساعت تا چهل دقیقه استراحت بدید.

فر را باید از ۴۰ دقیقه قبل از پخت با دمای ۲۵۰ درجه گرم کنید و از همون اول یه کاسه آب داخل فر بزارید یا چندین مرتبه داخل فر آب اسپری کنید. موقع پخت یه کاسه آب جوش تو فر بزارید.

نان را یک دقیقه با دمای ۲۵۰ درجه در ابتدا بپزید و بیست دقیقه با دمای ۲۲۰ درجه سانتی گراد. پایان پخت روی نان را گریل کنید، اگر رنگ نگرفت. نوش جان

روش دوم

طرز تهیه نان چاباتا

مواد لازم

برای پولیش

  • آرد ۱۵۰ گرم آرد مخصوص نون فانتزی
  • آب ولرم ۱۵۰ گرم
  • پودر خمیر مایع ۱/۴ قاشق چای خوری
مواد لازم برای خمیر
  • آرد ۵۵۰ گرم آرد نان فانتزی
  • آب ولرم ۳۰۵ گرم
  • پودر خمیر مایع ۱/۲ قاشق چای خوری
  • روغن مایع ۳۵ گرم
  • نمک ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه

پولیش همه مواد را با هم مخلوط می کنیم و ۳ الی ۵ ساعت روش سلفون میکشیم و در دمای محیط استراحت میدهیم تا روی خمیر حباب بزنه.

برای خمیر همه مواد را به پولیش اضافه می کنیم ورز میدهیم تا خمیر جمع بشه و به دست نچسبه بعد داخل ظرف چرب شده میزاریم و سلفون میکشیم و نیم ساعت بهش استراحت میدهیم و بعد از نیم ساعت خمیر را از هر طرف میکشیم و فولد می کنیم و دوباره سلفون میکشیم و دو باره بهش نیم ساعت بهش استراحت میدهیم.

بعد دو باره فلود می کنیم بعد داخل یخچال به مدت ۱۲ الی ۲۰ ساعت استراحت میدهیم بعد از گذشت این زمان از یخچال بیرون میاریم روی میز کار آرد پاشی می کنیم ظرف خمیر را برعکس می کنیم و کمی صبر می کنیم تا از ظرف جدا بشه و روی آرد بیوفته بعد روی خمیر را هم آرد میپاشیم وبدون اینکه پف خمیر را بگیریم و با کاردک خمیر را به اندازه دلخواه برش میزنیم و داخل کاغذ روغنی میچینیم و روش را میپوشانیم و به مدت ۲ ساعت بهش استراحت میدهیم.

بعد فر را از ۴۰ دقیقه قبل با دمای ۲۵۰ گرم می کنیم بعد خمیر ها را به سینی فر که داغ هست منتقل می کنیم و درجه فر را روی ۲۲۰ میزاریم ۱۵ دقیقه اول با دمای ۲۲۰ میپزیم بعد درجه فر را ۱۹۰ میزاریم و ده دقیقه دیگه با دمای ۱۹۰ میپزیم.

نکته: وقتی فر را برای گرم شدن با دمای ۲۵۰ میزارید سینی فر هم داخل فر باشه تا کامل داغ بشه و خمیر را روی سینی داغ انتقال دهید.

نکته: از همون اول کاسه آب داغ داخل فر قرار دهید تا زمانی که نون کامل بپزه آب داغ داخل فر باشه امیدوارم درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.