یک نان بربری خانگی خوشمزه رو با این روش می تونید خیلی راحت درست کنید. اگه به نون پختن علاقه دارید، پیشنهاد می کنم این نون بربری خونگی رو امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه نان بربری خانگی ساده
- آرد فانتزی ۵ پیمانه
- آب ولرم ۱ پیمانه و ۱/۴ پیمانه
- شیر ولرم ۵ ق غذا خوری
- روغن ۶ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- خمیر مایه ۱ قاشق غذا خوری
- کنجد و سیاه دونه به اندازه کافی
- مواد لازم برای تهیه رومال بربری
- آرد ۱ قاشق مربا خوری
- آب نصف لیوان
دستور پخت نان بربری خانگی ساده
ابتدا ۱/۴ پیمانه آب ولرم را داخل یک لیوان ریخته و به آن شکر و خمیر و مایه را اضافه می کنیم و روی ظرف را پوشانده و برای ۱۰ دقیقه اجازه می دیم تا خمیرمایه عمل بیاد و کف کند دقت کند دمای آب باید ولرم و خمیر مایه تازه باشد.
آرد رو داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم و نمک رو اضافه و در ادامه خمیر مایه عمل آمده و شیر و روغن را اضافه می کنیم و شروع کنید به تدریج به افزودن آب ولرم بسته به نوع آرد ممکن است کمتر یا بیشتر آب مصرف شود.
شروع به ورز دادن کنید حدود یک ربع کمی خمیر چسبندگی باید داشته باشه. به مدت ۱ ساعت خمیر رو داخل ظرفی که چرب کردیم قرار می دیم و دورش رو می پوشونیم به خمیر استراحت می دهیم تا حجمش دو برابر شود و پف کند.
برای تهیه رومال نان بربری آرد را داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و آب روی آن می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا زودتر به جوش بیاید و پیاپی هم می زنیم تا به غلظت فرنی برسد و از روی حرارت بر می داریم.
در ادامه خمیر رو به دو قسمت تقسیم کرده و داخل سینی فر شکل می دیم و روش رو با وسیله ای خط های رو خمیر ایجاد کرده و رومال را با قلمو داخل مواد رومال می زنیم و روی خمیر می کشیم و کنجد و سیاه دونه روی خمیر می پاشیم و ۲۰ دقیقه دیگه روش رو می پوشونیم تا استراحت کنه.
سینی را در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا با دمای ۲۲۰درجه (فر برقی) سانتیگراد به مدت ۱۵دقیقه پخته شود بعد از پخت سریع از فر خارج کنید و داخل یک دستمال تمیز داخل نایلون قرار دهید تا نان سریع نرم شود. ظرف آب داخل فر قرار داده بشه تا بخار ایجاد کنه و مانع خشک شدن نون بشه.