Rate this post

خورش تابیران یه خورشت ساده و خوشمزه لاهیجان که البته اکثر مناطق گیلان درست میکنن چون روش ها یه مقدار متفاوت هست من میگم تابیران لاهیجان اما به تابیران گیلانی معروفه. گفتم که دیگه سوتفاهمی پیش نیاد.

مــواد لازم برای تهیه خورشت تابیران لاهیجان

  • سـبزی خورشتی شامل ۳۰۰ گرم چرخ کرده شامل گشنیز، نعناع، ترش واش، کاکوتی (بیشتر مناطق سبزی های شمالی ندارن جایگزین دویست گرم گشنیز و صد گرم نعناع)
  • مرغ به میزان دلخواه
  • آرد بـرنج یک قاشق غذاخوری سـرپـر
  • تـخم مرغ یک الی دوعدد
  • آب نارنج نصف استکان
  • بادمجون دو عدد
  • گوجه دو عدد
  • نمک و فلفل بـه میزان لازم

دستور پخت خورشت تابیران لاهیجان

طرز تهیه خورشت تابیران لاهیجان
اول از همه سبزی درست کنید بشورید چرخ کنید داخل تابه بریزید سیر رنده زده رو اضافه کنید تفت بدید تا کامل آب سبزی کشیده بشه بعد روغـن اضافه کنید روی شعله ملایم بزارید سرخ بشه سبزی نباید زیاد سرخ بشه این خورشت به رنگ سبز مثل قورمه نیست تیره باشه.

مـرغ زردچـوبه و نمک بزنید و سرخ کنید.

داخل قابلمه مرغ سرخ کرده، سبزی سرخ شده، رب گوجه اضافه کنید دو لیوان آب بریزید و در قابلمه رو بزارید روی شعله ملایم چهل دقیقه پخته بشه.

بعد چهل دقیقه تخم مرغ داخل پیاله با چنگال بزنید تا از لختگی در بیاد بعد به خورشت اضافه کنید بهم نزدید در قابلمه رو بزارید تا پنج دقیقه تخم مرغ کامل ببنده پخته بشه.

آرد برنج داخل پیاله با نصف یک سوم لیوان آب خوب بزنید یکدست بشه گلوله نداشته باشه کم کم به خورشت اضافه کنید مدام هم بزنید تا آرد برنج داخل خورست گلوله نسه.

در این مرحله آب نارنج و نمک و فلفل بزنید شعله خیلی کم کنید در قابلمه نیمه باز باشه تا خورشتتون جا بیفته.

تا آماده شده خورست بادمجان و گوجه رو هم سرخ کنید.

خیلی ها ده دقیقه آخر بادمجون و گوجه سرخ شده رو داخل خورشت میریزن ولی من هرگز این کار رو نمیکنم چون اصلا ظاهر زیبایی نداره من بعد از کشیدن بادمجون گوجه رو روی خورشت میزارم کسی دوست نداشت کنار میزاره.

سیصد گرم داخل مواد لازم میرانش بعد چرخ کردن هستش.

در پایان همراه ترب تازه و پلو کته داغ و ماهی دودی نوش جان کنید.