بادمجان شکم پر گیلانی یـه غذای بدون گوشت خـوشمزه گیلانی که خیلی آسونـه اما خیلی هم خوشمزه ست. من گـوجه داخل این غذا دوست ندارم واسه همین سه تا دونـه خـیلی کوچک برای مامانم گذاشتم چون که دوست داره. گـوجـه های بـزرگ خـیلی آب مـیندازن و شکل ظاهر خودشون رو حفظ نمیکنن.
مــواد لازم برای تهیه بادمجان شکم پر گیلانی بدون گوشت چرخ کرده
- گـردو صد و پنجاه گـرم
- بـادمـجون چـهار عدد
- گـوجـه سـه عدد کوچک
- سـیر پنج حبه نسبتا بزرگ
- دونـه انـار مـلس دو سـوم لیوان
- رب انـار ترش یک قاشق مرباخوری سـر پـر
- گـلپر یک قاشق چای خوری
- سبزی بـویایی یک الی دو قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل بـه مـیزان لازم
- آب سرد دو سوم لیوان
طرز تهیه بادمجان شکم پر گیلانی با مغز گردو و رب انار
اول از هـمه بـادمـجون بـه صـورت راه راه پـوست بکنید و وسطش شیار ایجاد کنید. اجازه بدید یک ساعتی داخل آب و نمک بـمونه تا تلخیش کامل گرفته بشه.
نکته: بـه ایـن دلیل راه راه پـوست میکنیم تا زمان پخت شکلش حفظ کنه و له نشه.
گـردو رو با غذاساز خـوب مـیزنید تا حالت خمیری بشه. دونـه های انـار با غذاساز خوب میزنید تـا پوره بـشه.
سبزی رو بعد از شستن بسابید. سبزی بویـایی شـامل (گشنیز، نـعناع، چوچاق و کاکوتی) تو اکثر شهرها نیست جایگزینش همون گشنیز و نعناع کافیه. اگه صد گرم گشنیز دارید پنحاه گرم نعناع بزنید در غیر این صورت تلخ میشه.
داخل ظرف گودی سبزی سابیده شده، گردو سابیده شده، رب انار، دونه انار سابیده شده، گلپر، نمک، فلفل و سـیر رنده زده رو بریزید و خوب مخلوط کنید. اگه خیلی سفت شد میتونید یه مقدار آب انار ملس بزنید. دوستان مواد این بادمجون شکم پر شمالی نباید شل باشه تا راحت بتونید با قاشق داخل بادمجون بریزید.
بعد از مخلوط کردن مواد کنار بزارید.
بادمجون از آب نمک خارج کنید و خوب خشک کنید و همه طرف اونو سرخ کنید.
بعد از سرخ شدن اجازه بدید از داغـی بیفته. داخلش با قاشق چایخوری باز کنید و مواد داخلش بریزید داخل گوجه هم میتونید خالی کنید بریزید دو قاشق از مواد شکم پر نگه دارید.
بادمجون ها و گوجه هارو داخله تابه بزارید و دو سوم لیوان آب به اون دو قاشق مواد بریزید و خوب یکدست کنید و داخل تابه بزارید.
در تابه رو بزارید شعله خیلی خیلی کم باشه تا مدت یک ساعت آماده بشه بعد نوش جان کنید.