4.1/5 - (8 امتیاز)

بادمجان دلمه ای شکم پر یکی از غذاهایی که هرگز نمیشه بهش نه گفت. وای که چقد این غذای نونی با چاشنی ها دوسته و تقریبا با هر چاشنی میچسبه. ترشی هفت بیجار، سالاد فصل، ماست خیار و دوغ محلی! من همیشه دلمه رو زیاد درست میکنم که یه وعده بخوریم و یه وعده هم میذارم تو فریزر که بعدا هر موقع فرصت غذا پختن نداشتم گرمش کنم بخوریم.

مواد لازم برای تهیه بادمجان دلمه ای شکم پر بدون فر

مواد لازم برای مواد میانی دلمه
  • پیاز ۳ عدد
  • سیر ۱ بوته
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • برنج معطر نیم دانه‌‌‌‌‌‌ نصف استکان
  • لپه نصف استکان
  • سبزی تازه خرد شده (جعفری، شوید، نعناع، پیازچه) تقریبا ۱ استکان
  • رب گوجه 3 تا 4 قاشق سوپ خوری
  • کره و روغن مایع به میزان لازم
  • دارچین ۱ قاشق سوپ خوری
  • پودر گل سرخ ۲ قاشق سوپ خوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان دلخواه
  • بادمجون دلمه ای یا بادمجون گرد و تپل
  • فلفل دلمه ای
  • گوجه فرنگی

دستور تهیه بادمجان دلمه ای شکم پر بدون فر

طرز تهیه بادمجان دلمه ای شکم پر بدون فر

برای شروع ابتدا برنج را با کمی آب و نمک داخل قابلمه ای کوچک نیم پز میکنیم. اگر برنج کامل بپزد، بعدا داخل دلمه ها شفته میشود، به همین دلیل نباید کامل پخته شود.

لپه را هم با آب و زردچوبه به خوبی میپزیم سپس آبکش کرده میشوریم لعابش برود. داخل تابه، کره و روغن را گرم کرده، پیاز نگینی خرد شده را افزوده تفت میدهیم تا نرم و طلایی شود.

گوشت را افزوده تفت میدهیم. وقتی نیم پز شد رب گوجه و نمک و فلفل و زردچوبه را میافزاییم و سپس تقریبا ۱ استکان آب جوش می افزاییم و درب تابه را میگذاریم تا گوشت، خوب بپزد.

پس از آنکه آبش را کشید، برنج نیم پز و لپه را افزوده پس از چند دقیقه از روی حرارت برمیداریم و می گذاریم ولرم شود. سپس ۱۰۰ گرم کره، سبزی دلمه، دارچین و گل سرخ را افزوده خوب مخلوط می کنیم.

داخل بادمجان و فلفل و گوجه ها را با ابزار مخصوص این کار خالی میکنیم. داخل قابلمه، کره و روغن مایع ریخته و بادمجان و فلفل و گوجه ها را به مدت چند دقیقه تفت میدهیم.

مرتب میچرخانیم تا کره به همه ی قسمت هایشان برسد. سپس از قابلمه خارج کرده و مواد میانی را داخلش پر میکنیم.

نباید مواد میانی را با قاشق داخل دلمه فشار بدهیم. سپس با چاقو از چند جا سوراخ کرده و کنار میگذاریم. داخل قابلمه ای بزرگ، کره و رب و زردچوبه میریزیم و تفت میدهیم حدود ۲ لیوان آب جوش میافزاییم و دلمه ها را کنار هم میچینیم و در قابلمه را میگذاریم دلمه ها به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم بپزند. نوش جان