کیک لبو با خرما، یه کیک جذاب و قشنگ برای همه سلیقه هاست. خلاصه اگه دنبال یه کیک با یه طعم متفاوتی یا اگه دنبال یه کیک با یه سس خوش رنگی پیشنهاد من به شما این کیک لبو جذابه!
مواد لازم برای تهیه کیک لبو رژیمی
- سه عدد تخم مرغ
- وانیل یک قاشق مرباخوری
- روغن زیتون سه قاشق غذاخوری
- شیر جودوسر یک لیوان
- خرما یک پیمانه
- گردو خردشده به اندازه لازم
- لبوی قرمز خرد شده به اندازه یک لیوان
- آرد سبوس دار یا جودوسر دو لیوان (کم و زیادش به شل وسفت بودن موادتون بستگی داره)
- شیره خرما یا انگور (سه قاشق غذاخوری) اما بستگی داره لبو داره لبوی من ملس بود زدم اکر لبوی شما شیرینه و چون خرماهم داره شیرین میشه
- بکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
مواد لازم برای رومال کیک
- نشاسته دو قاشق غذاخوری
- آب نیم لیوان
- آب لبو قرمز ۳ قاشق غذاخوری
- شیره انگور به اندازه ای که موادتون شیرین بشه
طرز تهیه کیک لبو
برای شروع ابتدا ابتدا تخم مرغ هارو با وانیل بهخوبی باهم بزنید تا خوب کرم رنگ بشه. سپس روغن و شیر جو دوسر (که در این ویدیو طرز تهیه شونشون دادم) اضافه کرده باهم ترکیب کنین.
خرمای بدون هسته با گردو و یک قاشق آب به مخلوط کن ریخته تا خرد بشه و سپس به مواد اضافه کنید و باهم ترکیب کنید.
لبوی رو داخل میکسر با مخلوط کن ریخته به خوبی مخلوط کنین تا کاملا له بشه و سپس به مواد اضافه کنین، قسمت جذاب کیک چون وقتی با همزن ترکیب میکنید یه رنگ جذاب زرشکی میشه.
سپس آرد را در سه مرحله الک کنین و به مواد همراه با بکینگ پودر اضافه کنید.
موادتون نه شل نه سفت باید باشه. اگر شل بود ارد بیشتر سفت شد آرد بیشتر نریزین. شل باشه توی کیکتون خمیر میشه یفت باشه پف نمیکنه و اسفنجی نمیشه.
قالب مورد نظر را روغن مالی کنید و مواد بریزید. توجه کنید قالب مناسب انتخاب کنید کوچیک باشه داخل کیکتون نمیپزه بزرگ باشه پف نمیکنه.
در فری که در درجه ۱۶۰ درجه سانتی گراد از قبل روشن کردین قرار بدین. تقریبا مدت پختش ۴۵ دقیقه هست ولی باید وسطشو با کارد با چوب کبریت چک کنید که پخته بشه اگه نه بیشتر بزارین بپزد.
حواستون باشه نسوزه. بعد کیک دلبر را از فر دربیارین. برای رومال کیک که کاملا دل بخواهی هست من مثل باسلوق درست کردم اول نشاسته را در اب حل کردم بعد از الک ردش کردم گذاشتم روی شعله ملایم و آب لبو رو ریختم و مدام هم زدم وقتی به غلظت مناسب رسید شیره انگور اضافه کردم و باهم ترکیب کردم و رویکیک ریختم.
نکته مهم: این کیک لبو رو باید بزارید کاملا خنک بشه. اگر گرم سرو کنید مزه تلخی میده. بزارید در یخچال کاملا خنک شد با جایی نوش جان کنین این دلبرک زیبا رو در عصرهای پاییزی.
روش دوم
طرز تهیه کیک لبو
یکی از بهترین کیک هایی که میتونید عصرای پاییز درست کنید که هم کلی خوشگل و هم فوق العاده خوشمزه باشه کیک لبو. برای درست کردنش قبل از هرکاری لبو رو به مقداری آب بپزید و از صافی ردش کنید و لبو رو میکس کنید تا کاملا پوره شه.
مواد لازم برای تهیه کیک لبو
- لبوی
پخته پوره شده یک لیوان
- آب لبوی پخته ۱/۴ لیوان
- تخم مرغ ۴ عدد
- شکر یک لیوان
- روغن مایع ۲/۳ لیوان
- آرد یک و نیم لیوان
- بکینگ پودر یک قاشق چای خوری
- وانیل نصف قاشق چای خوری
- آبلیموی تازه یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس لبو
- آب لبو یک لیوان
- شکر نصف لیوان
- نشاسته ذرت یک قاشق غذاخوری
- کره یک قاشق غذاخوری
- خامه صبحانه یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
تخم مرغ رو چند ساعت داخل دمای آشپزخونه قرار بدید تا هم دمای محیط شه. داخل ظرفی تخم مرغ و وانیل و شکر رو حدود ۵ دقیقه با همزن بزنید تا خوب کرمی شه و بعد روغن مایع و اب لبو پخته شده و اب لیمو رو اضافه و در حد مخلوط شدن با همزن بزنید و بعد پوره ی لبوی پخته شده رو اضافه کنید و با همزن مخلوط کنید تا یکدست شن.
آرد و بکینگ پودر رو از قبل ۳ بار الک کنید و با مایه کیک اضافه و با لیسک در یک جهت مخلوط کنید. کف قالب رو با کمی کره چرب و آرد پاشی کنید و آرد اضافه رو از قالب خارج کنید و مایه کیک رو داخل قالب بریزید و در انتها چند ضربه به قالب بزنید تا هوای اضافش خارج شه. کیک رو در طبقه وسط فری که از ۱۵ دقیقه زودتر روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کردید،در طبقه وسط قرار بدید.
کیک رو بعد از پخت از فر خارج کنید و اجازه بدید داخل قالب سرد شه و بعد از قالب براحتی بیرونش بیارید. برای درست کردن سس لبو دقیقا مثل فرنی عمل کنید.
آب لبو و شکر و نشاسته ذرت رو روی شعله ملایم مرتب مخلوط کنید وقتی شکر حل شد کره اضافه کنید.وقتی به غلظت ماست شل رسید خامه صبحانه اضافه و شعله رو خاموش کنید تا سس از داغی بیافته. سس ولرم رو روی کیک سرد بریزید و نوش جان کنید.