3.9/5 - (63 امتیاز)

کیک گریان فوق العاده خوشمزه رو امتحان کردید؟ اسم این کیک جذاب و خوشگل کیکه گریانه. حالا چرا گریان؟ چون وقتی برش میزنی یه تیکه برداری کرم شکلاتی روش شره میکنه و میاد پایین یا به قولی گریه میکنه.

مواد لازم برای تهیه کیک گریان

مواد لازم برای کیک:

  • 4 عدد تخم مرغ
  • 120 گرم شکر
  • 125 گرم ماست ساده
  • روغن 80 گرم
  • آرد 180 گرم
  • 30 گرم پودرکاکائو
  • یک بسته بیکینگ پودر (10 گرم)

طرز پخت کیک گریان ترکیه ای

طرز تهیه کیک گریان ترکیه ای

فر رو با دمای 180 درجه گرم کنید، قالب 25 سانتیمتری رو با کره چرب کنید (اینجا از قالب کمربندی استفاده کردم).

برای کیک ابتدا تخم‌مرغ‌ها، شکر و وانیل رو 5 الی 10 دقیقه بزنید تا وقتی به قوام خامه برسه. با همزن‌برقی هم بزنید.

سپس ماست و روغن رو اضافه کنید و 5 ثانیه بزنید، در ادامه پودر کاکائو، آرد و بکینگ‌پودر الک شده رو اضافه کنید و 15 ثانیه هم بزنبد، سپس مایه کیک رو داخل قالب چرب شده بریزبد و به مدت 25 دقیقه بپزبد.

برای خیس کردن کیک، 250 میلی لیتر شیر و 20 گرم پودر کاکائو تلخ رو داخل ظرفی بریزید و روی حرارت قرار بدید تا گرم بشه (حدود 3 دقیقه).

بعد از اینکه کیک رو از فر خارج کردید با سیخ روی کیکُ سوراخ کنید و سپس شیر شکلات رو طی چند مرحله روی کیک بریزید، کیکُ کنار بذارید و اجازه بدید تا کاملا خنک بشه.

برای تهیه کرم پنیری، لیسک و خامه رو به مدت 15 دقیقه در فریزر قرار بدید، سپس در کاسه ای تمیز و خشک، 250 گرم پنیر ماسکارپونه، 200 گرم خامه 30 درصد، 65 گرم شکر بریزید و شروع به هم زدن کنید تا فرم بگیره، پس از سفت شدن کرم، هم زدنُ متوقف کنید و کرم فرم گرفته رو روی کیک بریزید و روشُ با لیسک صاف کنید، کیکُ در یخچال قرار بدید تا خنک بشه.

برای تهیه گاناش شکلاتی، در ظرفی 200 گرم شکلات تلخ بریزید و 10 ثانیه هم بزنید، 200 گرم خامه مایع 30 درصد چربی اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه هم بزنید، بذارید گاناش خنک بشه. سپس گاناش رو روی خامه فرم گرفته بریزید و در تمام سطح کیک پخش کنید.

کیک گریان رو حداقل به مدت 1 ساعت در یخچال قرار بدید. پس از استراحت با چاقو به شکل مربع برش بزنید و سرو کنید. نوش جونتون


روش دوم طرز تهیه کیک گریان

مواد لازم

  • 3 عدد تخم مرغ
  • 1 لیوان شکر
  • 1 فنجان روغن
  • 1 فنجان شیر
  • 3 قاشق غذاخوری کاکائو
  • 1 ق چ بیکینگ پودر
  • کمی وانیل
  • 1 لیوان آرد

برای خیس کردن کیک

  • 1 لیوان شیر

برای کرم

  • 2 بسته پودر خامه (در کل 150 گرم)
  • 1 لیوان شیر
  • 1 قاشق غذاخوری پنیر لبنه (اختیاری)

برای سس شکلات

  • 1 بسته سس شکلات فوری
  • 2.5 لیوان شیر
  • 80 گرم شکلات تلخ یا شیری

فنجان 100 میلی لیتر و لیوان 200 میلی لیتر

طرز تهیه

تخم مرغ و شکر را با سرعت زیاد بزنید تا سفید شود.

روغن، شیر، آرد، بکینگ پودر، وانیل و کاکائو را الک کنید، با سرعت کم بزنید و در قالب مستطیلی چرب شده بریزید و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه حدود 20 دقیقه بپزید.

کیک پخته شده را با خلال دندان تست کنید و از فر خارج کنید و اول شیر را روی آن بریزید و بگذارید خنک شود.

برای خامه 2 بسته پودر خامه و 1 لیوان شیر سرد داخل آن بریزید. به دلخواه 1 قاشق غذاخوری لبنه اضافه کنید و کاملا هم بزنید و خامه فرم گرفته را با احتیاط پخش کنید و می توانید تکه تکه اضافه کنید و صاف کنید و در یخچال بگذارید و در آخر حداقل 1 ساعت استراحت دهید.

سس شکلات را آماده کنید، مقدار شیر را روی بسته بریزید، مخلوط کنید و بعد از خاموش کردن اجاق بپزید، شکلات را اضافه کنید، مخلوط کنید و کنار بگذارید.

هر از گاهی به مدت 10 تا 15 دقیقه هم بزنید و گرم کنید (اگر می توانید آن را به ظرف دیگری منتقل کنید و سریعتر سرد کنید) آن را روی کیکی که استراحت داده اید (نزدیک به سرد) بریزید و دوباره در یخچال بگذارید و حداقل 4 ساعت در یخچال استراحت دهید. بهتره 1 شب استراحت بدین. من 3 ساعت در یخچال گذاشتم، بهتره شما آن را به مدت 1 شب در یخچال نگه دارید.