بزقرمه کرمانی یـه غـذای بـسیار خـوشـمزه و آسـونه. من وقتی بزقرمه خـوردیـم دیگه بـا آبگـوشت بـه کل خـداحـافـظی کردم. مـخصوصا اینکه کنارش تـرشی و ریحون و نعناع هم سرو بشه! بی نظیر میشه!
مـواد لازم برای تهیه بزقرمه کرمانی اصیل
- نـخود خـام یک لـیوان
- گـوشـت گـوسـفندی سـیصد گـرم
- پـیاز یک عدد بـزرگ
- کشک غلیظ یک الی یک ونیم لیوان
- سـیر پنج حـبه بـزرگ
- زعـفران غلیظ سه قاشق غذاخوری
- پـیاز داغ و نعناع داغ دو قاشق غذاخوری
- آب جوش به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
- گـردو پودر شده دو قاشق غذاخوری اختیاری (من نزدم)
طرز تهیه بزقرمه کرمانی اصیل و خوشمزه
از شـب قـبل نـخود رو خـیس کنید و آبـش چـند بار عـوض کنید.
یک عدد پیاز بـزرگ نگینی خـرد کنید بـا مقداري روغـن و زردچـوبه تـفت بدید تـا سبک و طلایی بشه.
چـند حبـه سـیر ریز خـرد کنید و بـه پـیاز در حـال تـفت شـدن اضـافـه کنید.
گـوشت خـرد شـده رو اضـافه کنید و خوب تـفت بدید مقداری فلفل بزنید به هیچ عنوان نمڪ نزنید چون گوشت دیرپز میشه بعد تفت گوشت نخود خیس داده شده رو اضافه کنید و دو الی سه دقیقه دیگه تفت بدید.
آب جوش تا انـدازه ای که روی گوشت و نخود کامل بپوشونه اضافه کنید اول شعله زیاد تا جوش بیاد بعد شعله رو ملایم کنید تا گوشت نخود خوب بپزه و آبی اضافه نمونه.
بعد پخت گوشت جدا کنید و خوب گوشت کوب بزنید تا ریش ریش بشه و نخود هم جداگانه با گوشت کوب بزنید تا له بشه میتونید کامل پور کنید یا مثل من کمتر پوره کنید تا موقع سرو نخود و گوشت کامل حس کنید.
بعد له کردن نخود گوشت اضافه کنید و روی شعله ملایم پنج دقیقه خوب بهم بزنید تا نخود و گوشت کامل به خورد هم برند در ایـن مرحله نمک اضافه کنید.
بعد یک لیوان الی یک و نیم لیوان کشک و زعفران اضافه کنید در پایان دو قاشق غذاخوری نعناع و پیاز داغ بزنید شعله رو خاموش کنید و سرو کنید.
این غذا بی رنگ کجاش بزقرمه است اه اه
بزقرمه رو بیا کرمون برات درست کنیم بخورید بفهمید چقد محشره
هانیه جان دستورش رو از یه دوست کرمانی گرفتم. اگه شما جور دیگه درست می کنید دستورش رو بده لطفا ببینم چجوریه.