پیراشکی گوشت جامائیکایی با خمیری ترد، زرد رنگ و با بافتی شبیه شیرینی های توپُر، از نمادهای خوراک کشور جامائیکا می باشد. مواد میانی آن ترکیبی است از مواد میانی گوشتی (مرغ یا گوساله)، ادویه کاری جاماییکایی (شامل زردچوبه، گشنیز، شنبلیله، فلفل سیاه، رازیانه، زیره سبز، دارچین و پوست جوز هندی) به همراه پیاز، سیر، زنجبیل رنده شده و فلفل تند که به شیوه متداول تهیه می شود.
مواد لازم برای تهیه پیراشکی جامائیکایی
- ۳/۴ پیمانه آب سرد
- ۱ عدد تخممرغ
- ۱ قاشق غذاخوری سرکه
- ۳ پیمانه آرد همراه با کمی برای زمان ورزدهی
- ۱ قاشق غذاخوری (ادویه کاری جامائیکایی)
- ۱ قاشق غذاخوری شکر
- ۳/۴ قاشق چای خوری نمک
- ۲۰۰ گرم کره سرد
رومال
- ترکیب ۱ عدد زرده تخم مرغ، ۳ قاشق غذاخوری آب و زعفران
مواد میانی
- ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل
- ۱ پیاز، خرد شده
- ۲ حبه سیر، خرد کرده
- ۱ قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده
- ۱ فلفل تند ریز خرد شده
- ۳ قاشق غذاخوری پودر کاری جامائیکایی که ترکیبی است از برخی از ادویه های آسباب شده از جمله زردچوبه، گشنیز، شنبلیله، فلفل سیاه، رازیانه، زیره سبز، دارچین، پوست جوز هندی
- ۱ قاشق چای خوری نمک
- ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- ۱ پیمانه آب گوشت
طرز تهیه پیراشکی جامائیکایی
مواد خشک را با هم مخلوط کنید.
آب، تخم مرغ و سرکه را با هم ترکیب کرده و به مواد خشک اضافه کنید و آن را با دستگاه ورز دهید.
تکه های کره را به آن اضافه کرده و به ورز دادن ادامه دهید.
خمیر را بر روی سطحی پوشیده از کمی آرد بگذارید و با دست کمب ورز دهید.
خمیر را در کیسه پلاستیکی قرار داده و ۳۰ دقیقه در یخچال استراخت دهید.
مواد میانی را آماده کنید. برای تهیه مواد میانی پیاز، سیر و فلفل را با روغن روی حرارت متوسط سرخ کنید. تمام ادویه ها و گوشت را اضافه کنید و تفت دهید. آب گوشت را اضافه کنید و در آن را ببینید و بگذارید که آب گوشت کاملا تمام شود.
خمیر را پس از استراحت سرد، با قرار دادن بین دو برگ کاغد شیرینی پزی، آن پهن کرده و به اندازه های چهار گوش دلخواه برش دهید.
مواد میانی را در قسمت میانی خمیرهای چهارگوش بریزید. از مایه رومال دور آن بمالید، خمیر ها را با شکل دلخواه جمع کرده و با چنگال دور آنها را فشار داده و روی سینی قرار دهید. رومال کنید. ۳۰ دقیقه سینی را در یخچال قرار دهید.
در فر پیش گرم شده با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.