4.4/5 - (19 امتیاز)

نان تست با آرد گندم یه نون خوشمزه و خوشگل و هم تکنیک دار و نکته دار! یکم حوضله می خواد اما می ارزه، مخصوصا اگه مثل من عشق پخت نون خونگی دارید پیشنهاد می کنم حتما امتحانش کنید.

مواد لازم برای تهیه نان تست با آرد گندم

مواد لازم پولیش

  • 45 گرم آرد نان
  • 45 گرم آب
  • 1 گرم مخمر

خمیر اصلی

  • 340 گرم آرد نان
  • 110 گرم آرد گندم کامل
  • 315 تا 370 گرم آب (با مقدار کم شروع کنید، در صورت نیاز بیشتر اضافه کنید.)
  • 9 گرم نمک

طرز تهیه نان تست با آرد گندم کامل

طرز تهیه نان تست با آرد گندم
روز اول: شب قبل پولیش را آماده کنید: آرد، آب، مخمر را در یک کاسه مخلوط کنید. در حد جذب آب مخلوط کنید روی آن را بپوشانید و داخل یخچال (8 تا 10 ساعت) استراحت دهید.

روز دوم: اتولیز؛ صبح خمیر اصلی را آماده کنید: آرد و آب (من315گرم اب ریختم) را داخل کاسه بزرگ بریزید، مخلوط کنید تا کاملا ترکیب شوند، روی آن را بپوشانید و 1 تا 2ساعت استراحت دهید. همزمان پولیش را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط و به پیک برسه.

پولیش را به خمیر اصلی اضافه کنید و به آرامی با دست یا در همزن با سرعت کم به مدت 3 تا 4 دقیقه مخلوط کنید. با دست ۸ دقیقه طول میکشه که ۵ دقیقه به صورت ضربه به سطح کار ورز میدیم.

نمک و یک قاشق غذاخوری آب اضافه کنید. با دستگاه 3 تا 4 دقیقه مخلوط کنید تا خمیر با یک سطح صاف به دست آید. (با دست ۸ تا 10 دقیقه ورز دهید.)

خمیر رابه کاسه ای که کمی روغن زده شده منتقل کنید و به مدت 3 تا 5 ساعت یا تا زمانی که حجم خمیر دو برابر شود، استراحت دهید برای من، ۵ ساعت طول کشید.

پس از دو برابر شدن، پف خمیر را گرفته روی سطح کمی اردی یا مرطوب خمیر را با دست به صورت گردچانه کنید. روی خمیر را پوشانده 15 دقیقه استراحت دهید.

روی خمیر را آرد بپاشید و آن را برگردانید. همانطور که در این ویدئو نشان داده شده است، خمیر را شکل دهید.

روی آن آب بپاشید و روی کنجدها بغلتانید. به قالب نان منتقل کنید.

قالب تست 20 سانتی استفاده کردم و قالب 24 سانتی هم خوبه فقط ارتفاع نان کمتر میشه. (من تو هردو پختم.)

خمیر داخل قالب برای 1.5 تا 3 ساعت استراحت دهیدتا خمیر به لبه قالب برسد.

فر را از نیم‌ساعت قبل با دمای 250 درجه فرگازی 260 درجه گرم کنید. ظرف آب از ابتدا داخل فر قرار بدید.

روی نان را تیغ زده حرارت را زمان پخت به 220 درجه سانتی گراد کم کنید و 20 دقیقه با دمای ۲۲۰ درجه با بخار و 20 دقیقه بدون بخار.

پولیش رو که آماده کردیم یکم بمونه بعد بزارید تو یخچال. اگر روز بعد به پیک‌نرسید بزار تو محیط و اگر عجله دارید صبح درست کنید تو محیط بمونه به پیک رسید نون رو بپزید.