نون خونگی بدون فر و بدون ورز، یه وقتایی هست که دلت نون خونگی میخواد ولی وقتی فکر میکنی که باید کلی ورز بدی، استراحت بدی، تازه فر رو روشن کنی و … بی خیالش میشی، ولی این نون بهترین گزینه با بهترین نتیجه ست. ورز که نمیخواد، استراحت زیادی هم لازم نداره، تازه راحت تو ماهیتابه و روی اجاق گاز میتونی درستش کنی! نگم از طعمش … نگم از بافتش
امیدوارم این دستور پخت نون خونگی از مجله آشپزی آشپزمگ براتون مفید باشه.
مواد لازم برای تهیه تهیه نان خانگی بدون فر و بدون نیاز به ورز
- تخم مرغ یک عدد
- شکر ۱۲گرم معادل یک قاشق غذاخوری
- آب ولرم ۲۰۰ گرم معادل یک پیمانه سرخالی
- خمیر مایه ۳ گرم معادل یک قاشق مرباخوری
- آرد ۳۰۰ گرم معادل دو پیمانه
- نمک ۳ گرم معادل یک قاشق مرباخوری
دستور پخت نان خانگی بدون فر و بدون نیاز به ورز
برای شروع ابتدا داخل ظرف شیشه ای تخم مرغ، شکر، آب، خمیرمایه رو مخلوط کنید و به هم بزنید.
آرد رو روی مواد مایع الک کنید و نمک هم اضافه کنید و با قاشق به هم بزنید تا خمیر شکل بگیره.
خمیر شل و چسبناکه، در حدی که مواد مخلوط بشه و ماده خشکی تو ظرف باقی نمونه، کافیه.
روی ظرف رو با پارچه نخی بپوشونید و یک ساعت در جای گرم استراحت بدین. بعد از استراحت خمیر رو بیارید و بهش هرماده خوش عطر و طعمی که دوست دارید اضافه کنید.
میتونید پیازچه خرد شده،جعفری یا ریحان خرد شده اضافه کنید، یا از سبزی های معطر خشک، از دونه های معطر مثل سیاهدونه و زیره استفاده کنید، میتونید هم تو این مرحله هیچی بهش اضافه نکنید، این دیگه سلیقه ایه.
من مخلوطی از سیاهدونه، زیره، تخم گشنیز، گل زرد و شنبلیله ی خشک ریختم که عطر و طعم نون رو فوق العاده می کنه.
مواد رو با خمیر مخلوط کنید.
ماهیتابه رو با یکی دو قاشق روغن چرب کنید و خمیر رو داخلش پهن کنید. دوباره در ماهیتابه رو بذارید،روش پارچه بندازید و نیم ساعت دیگه استراحت بدین.
حالا ماهیتابه رو روی گاز بذارید،قبلش روی نون کنجد بپاشید و در ماهیتابه رو بذارید و شعله گاز رو روشن کنید و حرارت رو کم کنید.
میتونید از شعله پخش کن هم استفاده کنید، من استفاده نکردم.
حدود ده دقیقه کافیه تا یک طرف نون خوب بپزه و طلایی بشه، بعد چک کنید اگر خوب رنگ گرفته بود نون رو برگردونید و اجازه بدید طرف دیگه هم حدود پنج تا ۸ دقیقه بمونه و طلایی بشه.
نون خوشمزه ی شما آماده ست.
این نون رو همینجوری داغ داغ و خالی خالی میتونید بخورید و مستقیم برید بهشت. نوش جان