3.9/5 - (30 امتیاز)

این نان حجیم رو خودم همیشه درست می کنم. امتحانش رو پس داده. لیوان مورد استفاده برای اندازه‌گیری دسته‌دار فرانسوی میباشد.

مواد لازم برای تهیه نان حجیم در منزل با پیمانه لیوان فرانسوی

  • یک و نیم قاشق مرباخوری نمک
  • دو قاشق مرباخوری شکر
  • یک قاشق غذاخوری خمیرمایه
  • یک لیوان آرد کامل گندم الک شده
  • بقیه آرد سفید الک شده تقریبا چهار لیوان آرد سفید نیاز داریم بازم ممکنه میزان آرد کمی کمتر یا بیشتر بشه بسته به کیفیت آرد داره خیلی با دقت و کم‌کم اضافه میکنیم
  • دو قاشق غذاخوری روغن زیتون یا مایع

دستور پخت نان حجیم در منزل با پیمانه لیوان فرانسوی

طرز تهیه نان حجیم در منزل با پیمانه لیوان

در ظرف گودی همه مواد رو به غیر از آرد طبق فیلم مخلوط میکنیم بعد کمی هم میزنیم ابتدا یک لیوان آرد کامل گندم رو اضافه کرده بعد کم‌کم آرد سفید رو اضافه میکنیم بعد به کمک دست شروع به ورز دادن میکنیم.

آرد رو کم‌کم اضافه کرده خوب ورز میدیم همین که احساس کردیم خمیر به دست تمیز نمیچسبه دیگه کافیه بعد خمیرمون رو به سطح کار منتقل کرده طبق فیلم سه دقیقه خوب ورز میدیم روی خمیرمون رو میپوشونیم.

اجازه میدیم ۴۰ دقیقه استراحت کنه بعد روی سطح کار منتقل میکنیم و باز میکنیم و شروع به تا زدن خمیر میکنیم‌.

با حوصله و دقیق اینکارو انجام میدیم در سینی که کاغذ انداختیم کمی آرد میپاشیم و خمیرمون رو در سینی قرار میدیم به شکلی که قسمتی که تا زدیم در زیر قرار بگیره با دست کمی فشار میدیم تا صاف بشه روشو پوشونده دوباره نیم ساعت استراحت میدیم

با دو سه قاشق شیر رومال زده تزیین میکنم با چاقوی تیزی یا ژیلت روشو یه برش میزنیم در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۳۰ درجه به مدت زمان ۴۰ دقیقه قرار میدیم در قسمت پایین فر در یک کاسه آب قرار میدیم بعد از ۴۰ دقیقه آب رو خارج کرده ۱۵ دقیقه دوباره اجازه میدیم در فر بمونه بعد اتمام زمان پخت از فر خارج کرده روی نون رو با دستمال تمیز میپوشونیم یک ساعت بمونه بعد برش زده نوش جونتون کنین.

طرز تهیه نان حجیم در منزل بدون فر