میدونم که هیچ کتلتی به خوشمزهگی کتلت مامانا نمیرسه ولی این دستور کتلت گوشت با سیب زمینی خام عطر و بوش خونه رو بر میداره طعم جالب و همه پسندی داره که همه عاشقش میشن!
مواد لازم برای تهیه کتلت گوشت با سیب زمینی خام
- سیب زمینی ریزرنده شده ۴ عدد متوسط
- پیاز رنده شده ۱ عدد
- سیر رنده شده ۲ حبه (به دلخواه)
- تخم مرغ ۱ عدد
- ترخون و مرزه دو قاشق غذا خوری (به دلخواه)
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- نمک و فلفل و زردچوبه و آویشن و پودرسیر به مقدار لازم
- آرد سوخاری حدود 2 قاشق غذاخوری
دستور پخت کتلت گوشت با سیب زمینی خام، ترد و خوشمزه
اول سیب زمینی و پیازی که ریز رنده کردیم و آبش رو گرفتیم داخل کاسه میریزیم بعد گوشت و سیر ریز رنده شده و تخم مرغ و سبزی های معطر و نمک و زردچوبه و ادویه ها رو اضافه کرده و مواد رو با هم ورز می دهیم. اگه مواد به انسجام کافی نرسید آرد سوخاری رو کم کم اصافه کنید.
وقتی مواد خوب به خورد هم رفتند به مدت یک ساعت داخل یخچال می گذاریم تا استراحت کند.
بعد از یک ساعت روغن رو داخل تابه ریخته و وقتی روغن خوب داغ شد به مقدار دلخواه از مواد برداشته و داخل دستمون شکل می دهیم و داخل تابه گذاشته و دو طرف کتلت ها رو سرخ می کنیم بعد از سرخ شدن کتلت آماده سرو هستند.
نوش جان
طرز تهیه شامی گیلانی با گوشت گردن
نکات مهم کتلت گوشت با سیب زمینی خام
- برای ترد شدن بیشتر کتلت و رفع شل شدن مایع آن می توان از یک قاشق آرد سوخاری و یا آرد نخودچی استفاده کرد.
- بهتر است میزان چربی گوشت کم باشد چرا که ممکن است زمان سرخ کردن کتلت ها کوچک شوند و شکل خود را ازدست بدهند.
- درصورتی که می خواهید این غذا را کاملا گیاهی تهیه کنید گوشت را حذف کرده و مانند پخت کوکوی سیب زمینی مراحل را ادامه دهید.
- یکی از دلایلی که باعث وا رفتن کتلت میشود آب پیاز است. بنابراین آن را همیشه بصورت مجزا رنده کرده و آب آن را بگیرید و سپس به مواد اضافه نمایید.
- به جهت طعم بهتر میتوانید از مقداری سبزی معطر و خشک ماننده مرزه و ترخون در مایع کتلت استفاده کنید.
- به هیچ عنوان از آرد گندم و یا آرد سفید در مایع کتلت استفاده نکنید تا کتلت ها خمیر نشوند.
- کتلت با سیب زمینی خام زمان سرخ شدن روغن کمتری مصرف میکند.
- میتوان برای فرم دادن کتلتها از قالبهای آماده نیز استفاده کرد.
- دقت کنید روغن داخل ماهیتابه باید به میزان مناسب داغ باشد تا کتلت به ماهیتابه نچسبد.
- برای درست کردن کتلت سیب زمینی بدون گوشت، سیب زمینیها را رنده نکنید و بهتر است آنها را با گوشت کوب و یا پوره ساز به خوبی له کنید.
- سیبزمینی ها رو خیلی آبپز نکنین که له بشه و آب توش نفوذ کنه، چون موقع سرخ کردن باعث وارفتن کتلت میشه؛ ۷۰ درصد آبپز بشه کافیه.
- حتما آب پیاز رو بگیرین؛ ترجیحا از پیاز بنفش و پیاز زرد استفاده نکنین.
- برای اینکه کتلت تو روغن وا نره اول حتما بزارین تابه کامل داغ بشه و بعد روغن رو توش بریزین! حتما هم صبر کنین روغن داغ بشه و بعد کتلت ها رو تو روغن بچینین.
- برای اینکه سطح کتلت یکدست سرخ بشه، بعد از اینکه تو دستتون بهش شکل دادین و تو تابه چیدین، اون قسمت هایی که جای انگشتتون روی کتلت مونده رو با پشت قاشق و روغن داغ، صاف کنین.
- کتلت ها رو زود پشت و رو نکنین، اجازه بدین یک طرف کاملا سرخ و برشته بشه و بعد پشت و روش کنین.
از من میشنوی دور و بر کتلت نپلک!
چرا مثلا؟