کوکی سیب و دارچین یه کوکی با عطر و طعم دلنشین، از عطرش نگم که موقع پخت اون قدر توی خونه می پیچه که آدم رو مدهوش می کنه! یه میان وعده عالی و خوشمزه و لذیذ. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه کوکی سیب و دارچین
- تخم مرغ ۲ عدد
- شکر سفید یا قهوه ای ۱۱۰ گرم (حدود نصف لیوان)
- کره ۱۰۰ گرم
- آرد سفید ۲۵۰ گرم (حدود ۱ و ۲/۳ لیوان)
- سیب ۲ عدد
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
- دارچین و پودر قند ۱ قاشق مرباخوری (میزان قابل تغییر)
- گردو خرد شده نصف لیوان
نکته مهم: مواد به دمای محیط برسه.
طرز تهیه کوکی سیب و دارچین
برای شروع ابتدا کره رو با شکر با همزن ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم. (من از شکر قهوه ای استفاده کردم که همون میزان جاش می تونید شکر سفید بریزید).
سپس تخم مرغ رو اضافه کردم و یک دقیقه زدم. دورگیری کردم و وانیل ریختم و کمی زدم. بیکینگ پودر و آرد الک شده رو هم کم کم ریختم و ترکیب کردم.
آرد زیادی به خمیر ندید که لطافتش از بین میره. سیب رو مکعبی خرد کردم و بهش پودر دارچین و پودر قند ریختم و به مواد اضافه کردم و به مواد اضافه کردم. گردوی خرد شده رو با کمی آرد ترکیب کردم (این کار بابت ته نشین نشدن هستش) و داخل مواد ریختم و با هم ترکیب کردم.
روش رو کیسه فریزر انداختم و در یخچال نیم تا یک ساعت استراحت قرار دادم.
بعد از خمیر به اندازه ۱ قاشق غذاخوری برداشتم، من هر کدوم رو حدود ۵۰ گرمی برداشتم، توی دست کمی پهن کردم و در سینی با فاصله از هم چیدم و در فر از پیش گرم شده قرار دادم.
فر برقی: دمای ۱۶۵ درجه، طبقه وسط، المنت پایین روشن، حدود ۲۵ دقیقه.
فر گازی: دمای ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه، طبقه وسط، حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه.
بدون فر در فر دست ساز هم می تونید بپزید و یا در داخل تابه دو طرفه.
با این مقدار مواد اولیه حدود ۱۳ عدد کوکی سیب و دارچین برای من شد.
روش دوم
طرز تهیه کوکی سیب و گردو
کوکی سیب و گردو یه کوکی عالیه!
مواد لازم
- آرد ۳۱۰ گرم
- کره هم دمای محیط ۲۰۰ گرم
- نشاسته ذرت ۴۰ گرم
- شکر سفید ۴۰ گرم
- شکر قهوه ای ۱۱۰ گرم
- زرده تخم مرغ ۱ عدد (۱۹ گرم)
- تخم مرغ متوسط ۱ عدد (۵۵ گرم بدون پوست)
- سیب نگینی شده ۱۰۰ گرم
- گردو خرد شده ۵۰ گرم
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری (۵ گرم)
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- نمک ۱/۸ قاشق چای خوری
- دارچین ۱ قاشق چای خوری
- پودر هل یا زنجبیل ۱/۴ قاشق چای خوری
طرز تهیه
تمام مواد به دمای محیط باشند کره زیاد شل نباشه ۱۰ دقیقه قبل کار از یخچال خارج کنید کافیه.
ادویه ها رو به سیبی که پوست گرفتید و نگینی خرد کردید اضافه و خوب مخلوط کنید بزارید کنار.
داخل کاسه همزن شکرها و کره رو حدودا ۸ دقیقه با دور تند بزنید تا حدی که ۸۰ درصد کره در این مرحله حل بشه بعد تخم مرغ ها و وانیل رو اضافه کنید حدوا ۳۰ ثانیه ترکیب کنید و بعد آرد و بیکینگ پودر و ادویه ها رو فقط و فقط در حد یکدست شدن مخلوط کنید.
در آخر سیب و گردو اضافه کنید مخلوط که یکدست شد روش نایلون بکشید اجازه بدید ۱ ساعت داخل یخچال استراحت کنه تا خوب خوب خنک بشه بعد در فر داغ داغ با دمای ۱۷۰ درجه فرهای برقی و ۱۸۰ گازی به مدت تقریبی ۱۲ تا ۱۵ دقیقه تا زمانی که از اطراف طلایی بشن بپزید.
همیشه اول از همه دو تا سه تا از موادکوکی رو بپزید اگر پهن شد در حد یکی دو قاشق ارد اضافه و ترکیب کنید تا از چسبندگیش کم بشه و بعد با خیال راحت بقیه کوکی ها رو بپزید.
نکته ها
- خمیر این کوکی بسته به جنس آردها و با وجود میوه داخلش ممکنه یکم چسبندگی داشته باشه دقت کنید از همون اول ارد زیاد نزنید که خشک میشه.
- کره باید یکم سرما داشته باشه شل و خیلی نرم نباشه.
- بهتره که از سیب زرد و رسیده استفاده کنید.
- حتما یه کوچولو سطح کوکی ها رو با دست صاف کنید تا خیلی پفکی نمونه.
- لطفا در دستور دست نبرید چیزی رو تغییر ندید مرسی.