4/5 - (4 امتیاز)

بستنی سنتی زعفرانی فوق العاده خوشمزه رو می تونید خیلی راحت تو خونه درست کنید و از طعم و مزه بی نظیرش لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه بستنی سنتی زعفرانی خانگی

  • شیر پرچرب ۱ لیتر
  • خامه صبحانه ۲۰۰ گرم برای داخل بستنی
  • شکر ۳۵۰ گرم ( ۱ و ۳/۴ پیمانه)
  • ثعلب مرغوب ۶ گرم (۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری) استاندارد سر صاف (از لوازم قنادی تهیه کنید)
  • گلاب ۱/۲ پیمانه
  • زعفران آبکرده غلیظ ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
  • خامه صبحانه برای منجمد و تکه تکه کردن ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم

نکته

  • اگر شیرین تر می‌پسندید میتونید ۴۰۰ گرم شکر بریزید (۲ پیمانه)
  • اگر شکر خیلی زیاد باشه بستنی نمیبنده و اگر خیلی کم باشه بستنی یخمکی میشه

طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی

طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی
برای شروع ابتدا شکر و ثعلب رو با هم مخلوط کنید.

شیر را روی حرارت ملایم بذارید وقتی شروع به جوشیدن کرد حرارت را کم کنید و مخلوط شکر و ثعلب را قاشق قاشق اضافه و مدام هم بزنید تا شکر و ثعلب داخل شیر باز و حل شوند.

به همزدن روی حرارت کم ادامه دهید تا مواد کمی غلیظ شود.

سپس خامه صبحانه همزده و به دمای محیط رسیده را اضافه و هم بزنید تا داخل مواد یکدست شود.

در پایان گلاب و زعفران را اضافه کرده دوباره مواد را هم بزنید تا به غلظت فرنی رقیق برسد.

اگر غلظت مواد خیلی کم باشد بستنی یخمکی میشود و اگر مواد خیلی غلیظ شود بستنی لاستیکی میشود.

وقتی مایه بستنی به غلظت فرنی رقیق رسید آنرا از روی حرارت بردارید در کاسه بریزید و کاسه را روی یخ قرار دهید و مدام مایه بستنی را هم بزنید تا به دمای محیط برسد.

سپس ظرف محتوی مایه بستنی را به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیق در فریزر قرار دهید.

هر ۴۵ دقیقه یکبار کاسه را از فریزر خارج کنید با همزن مایه بستنی را خوب هم بزنید تا قسمت‌هایی از بستنی که از دور کاسه شروع به سفت شدن کرده با بقیه مواد مخلوط و یکدست شود.

بسته به سرمای فریزر ۵ تا ۶ مرتبه و هر ۴۵ دقیقه یکبار لازمه این مرحله رو انجام بدید و مایه بستنی رو خوب هم بزنید اگر این مرحله درست انجام نشه بستنی یخمکی میشه.

در این فاصله ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم خامه صبحانه را در سینی روی نایلون پهن کنید و در فریزر بذارید تا منجمد شود سپس تکه تکه کنید.

وقتی مایه بستنی بست، خامه تکه شده را اضافه و مخلوط کنید و بستنی را در ظرف در دار بریزید و ۱۲ تا ۲۴ ساعت در فریزر استراحت دهید.

من مایه بستنی را داخل قالب ریختم در اینصورت مدام چک کنید وقتی بستنی سفت شد ۲ تا ۳ لایه سلفون روی قالب بکشید تا بوی فریزر نگیرد.

به صورت قالبی بهتر است ظرف ۳ روز بستنی مصرف شود تا بوی فریزر نگیرد.