آش سبزی آش معروف شیراز که معمولا برای صبحونه سرو میشه. یک آش سنتی و بسیار قدیمی شیراز هست که بسیار خوشمزه و پرطرفدار هست و بیشتر به عنوان صبحانه در کنار نون و لیموی تازه سرو میشه.
مواد لازم برای تهیه آش سبزی شیرازی برای ۵ نفر
- گوشت سر دست گوسفندی ۶۰۰ گرم یا کمتر
- سبزی (تره و دو قاشق ترخون خشک) ۳۰۰ گرم
- نخود یک لیوان
- لوبیا سفید نصف لیوان
- عدس نصف لیوان
- برنج ایرانی یک لیوان (من از برنج درسته استفاده کردم اگر از نیم دونه استفاده میکنید یک و نیم لیوان)
- پیاز سه عدد بزرگ
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، روغن به میزان لازم
- نارنج به میزان لازم
طرز تهیه آش سبزی شیرازی
برای شروع ابتدا یکی از پیازها رو ریز خرد میکنیم و با کمی روغن تفت میدیم کمی که سبک شد گوشت و ادویه ها رو اضافه میکنیم و کاملا تفت میدیم بعد نخود و لوبیا سفید و برنج شسته که از قبل خیس کردیم رو همراه اب اضافه میکنیم و بعد از جوش اومدن با شعله خیلی کم شش تا هفت ساعت اجازه میدیم تا کاملا گوشت پخته شده و برنج له شود.
تره ریز شده رو هم اضافه میکنم تا پخته بشه بعد نمک و عدس رو اضافه میکنیم و گوشتها رو از قابلمه جدا میکنیم و ریش ریش کرده و با دو تا سه ملاقه از مواد اش خوب میکوبیم و به اش اضافه میکنیم اینجا دیگه اش مثل هلیم کاملا کشدار میشه بعد دوتا پیاز دیگه رو ریز میکنیم و سرخ میکنیم.
وقتی طلایی شد زردچوبه و ترخون خشک رو اضافه میکنیم و خاموش میکنیم و به اش اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا کاملا مزه ها به خورد هم بره بعد با پیاز داغ فراون و نارنج سرو میکنیم یعنی معجزه بشریته این اش حتما امتحانش کنید.
اصلا نیاز نیست مواد اش جدا جدا پخته بشه قطعا وقتی با هم پخته میشه هم عطر و طعم بهتری خواهید داشت هم مراحل کار برامون بسیار راحتره.
- راز یه آش جا افتاده و خوشمزه اینه که حرارت ملایم باشه و زمان پخت طولانی.
- در تهیه آش سبزی شیرازی می تونید مقداری از حبوبات پخته شده رو به همراه گوشت بکوبید که آش سبزی کشدار بشه و قوام بیشتری پیدا کنه.
- بعضی دستورها سبزی آش رو تفت نمیدن و مستقیما به مواد اضافه می کنند.
- اگه سبزی تازه نداشتید می تونید از سبزی خشک استفاده کنید.
- حدودا یک ساعت زمان میبره تا برنج کاملا نرم بشه
- گوشت رو ریش ریش کنید.
- تا مواد با هم کاملا مخلوط میشن پیازداغ درست کنید و ادویه ها رو بهش اضافه کنید بعد ازینکه عطر ادویه ها بلند شد به مواد آش اضافه کنید و در آخر ترخون رو اضافه کنید.بعد از این مراحل
- مقداری که گفته شد کاملا امتحان شده هست و اگه خواستید کم یا زیاد کنید حتما به نسبت کم و زیاد کنید.
- مهم ترین عامل خوشمزه و کش دار شدن آش سبزی شیرازی هم زدن مرتب و بر اساس عقربه های ساعت هست.
- این روش بارها امتحان شده و آش بسیار خوشمزه ای به شما تحویل میده.
- برای خوشمزه شدن آش سبزی عجله نداشته باشسد و بذارید کاملا آش پخته و غلیظ بشه.
- در طول مراحل پخت اگه مواد سفت شد میتونید کم کم آب جوش بهش اضافه کنید.