5/5 - (3 امتیاز)

آش سبزی آش معروف شیراز که معمولا برای صبحونه سرو میشه. یک آش سنتی و بسیار قدیمی شیراز هست که بسیار خوشمزه و پرطرفدار هست و بیشتر به عنوان صبحانه در کنار نون و لیموی تازه سرو میشه.

مواد لازم برای تهیه آش سبزی شیرازی برای ۵ نفر

  • گوشت سر دست گوسفندی ۶۰۰ گرم یا کمتر
  • سبزی (تره و دو قاشق ترخون خشک) ۳۰۰ گرم
  • نخود یک لیوان
  • لوبیا سفید نصف لیوان
  • عدس نصف لیوان
  • برنج ایرانی یک لیوان (من از برنج درسته استفاده کردم اگر از نیم دونه استفاده میکنید یک و نیم لیوان)
  • پیاز سه عدد بزرگ
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، روغن به میزان لازم
  • نارنج به میزان لازم

طرز تهیه آش سبزی شیرازی

طرز تهیه آش سبزی شیرازی کشدار و سنتی و اصیل

برای شروع ابتدا یکی از پیازها رو ریز خرد میکنیم و با کمی روغن تفت میدیم کمی که سبک شد گوشت و ادویه ها رو اضافه میکنیم و کاملا تفت میدیم بعد نخود و لوبیا سفید و برنج شسته که از قبل خیس کردیم رو همراه اب اضافه میکنیم و بعد از جوش اومدن با شعله خیلی کم شش تا هفت ساعت اجازه میدیم تا کاملا گوشت پخته شده و برنج له شود.

تره ریز شده رو هم اضافه میکنم تا پخته بشه بعد نمک و عدس رو اضافه میکنیم و گوشتها رو از قابلمه جدا میکنیم و ریش ریش کرده و با دو تا سه ملاقه از مواد اش خوب میکوبیم و به اش اضافه میکنیم اینجا دیگه اش مثل هلیم کاملا کشدار میشه بعد دوتا پیاز دیگه رو ریز میکنیم و سرخ میکنیم.

وقتی طلایی شد زردچوبه و ترخون خشک رو اضافه میکنیم و خاموش میکنیم و به اش اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا کاملا مزه ها به خورد هم بره بعد با پیاز داغ فراون و نارنج سرو میکنیم یعنی معجزه بشریته این اش حتما امتحانش کنید.

اصلا نیاز نیست مواد اش جدا جدا پخته بشه قطعا وقتی با هم پخته میشه هم عطر و طعم بهتری خواهید داشت هم مراحل کار برامون بسیار راحتره.

  • راز یه آش جا افتاده و خوشمزه اینه که حرارت ملایم باشه و زمان پخت طولانی.
  • در تهیه آش سبزی شیرازی می تونید مقداری از حبوبات پخته شده رو به همراه گوشت بکوبید که آش سبزی کشدار بشه و قوام بیشتری پیدا کنه.
  • بعضی دستورها سبزی آش رو تفت نمیدن و مستقیما به مواد اضافه می کنند.
  • اگه سبزی تازه نداشتید می تونید از سبزی خشک استفاده کنید.
  • حدودا یک ساعت زمان میبره تا برنج‌ کاملا نرم بشه
  • گوشت رو ریش ریش کنید.
  • تا مواد با هم کاملا مخلوط میشن پیازداغ درست کنید و ادویه ها رو بهش اضافه کنید بعد ازینکه عطر ادویه ها بلند شد به مواد آش اضافه کنید و در آخر ترخون رو اضافه کنید.بعد از این مراحل
  • مقداری که گفته شد کاملا امتحان شده هست و اگه خواستید کم‌ یا زیاد کنید حتما به نسبت کم و زیاد کنید.
  • مهم ترین عامل خوشمزه و کش دار شدن آش سبزی شیرازی هم زدن مرتب و بر اساس عقربه های ساعت هست.
  • این‌ روش بارها امتحان شده و آش بسیار خوشمزه ای به شما تحویل میده.
  • برای خوشمزه شدن آش سبزی عجله نداشته باشسد و بذارید کاملا آش پخته و غلیظ بشه.
  • در طول مراحل پخت اگه مواد سفت شد میتونید کم کم آب جوش بهش اضافه کنید.