4.3/5 - (16 امتیاز)

نان شیر عسلی یه نون خوشمزه، نرم و لطیفه و شبیه نون شیرمال های قدیمه. مخصوصا اگر رنده پوست پرتقال و کشمش بهش بزنید. این نون رو هم میتونین برای عصرانه درست کنین هم برا صبحانه. عالی میشه، با شکلات صبحانه و یا کره مربا طعمش محشر میشه …

مواد لازم برای تهیه نان شیر عسلی

  • تخم مرغ ۱ عدد
  • شیر ولرم ۱ پیمانه
  • شیر عسلی ۱/۴ پیمانه
  • خمیرمایه فوری ۲ قاشق چای خوری
  • پودر قند ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد ۳/۵ تا ۳ + ۱/۴ پیمانه
  • نمک ۱/۲ قاشق چای خوری
  • کره هم دمای محیط ۵۰ گرم

طرز پخت نان شیر عسلی

طرز تهیه نان شیر عسلی

تخم مرغ، شیر ولرم و شیرعسلی، پودر قند و مایه خمیر را هم بزنید تا مخلوط شوند.

۱/۴ پیمانه از آرد را کنار بگذارید و بقیه را با نمک روی مواد الک کنید و مواد را ورز دهید تا منسجم شود.

سپس کره را اضافه کنید و خمیر را روی سطح آردپاشی شده به مدت ۱۵ دقیقه خوب ورز دهید تا نرم و لطیف شود. (با دستگاه ۱۰-۷-۸ دقیقه)

خمیر را داخل کاسه قرار دهید و به مدت ۱ساعت استراحت دهید.

سپس به ۲ یا ۳ قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را چونه بگیرید و روی سطح کار با وردنه باز کنید. (نازک نباشه) و روی خمیر را طرح بزنید و سطحش را بپوشانید ده دقیقه یک ربع استراحت دوم دهید.

با زعفران، کمی وانیل، شیر و کمی آرد رومال بزنید.

کنجد یا مغز دلخواه بپاشید و داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۱۸۰ به مدت حدودا ۲۰ دقیقه بپزید.

من ۱۲ دقیقه با ۱۸۰ درجه و ۸ دقیقه باقیمانده را با ۱۷۵ درجه پختم.

بعد از پخت با عسل رقیق شده رومال کنید.

نکته: میتونید بعد از اینکه کاملا سرد شد برش بزنید و تست کنید.


روش دوم

طرز تهیه نان شیر عسلی مغزدار

مواد لازم

  • تخم مرغ یک عدد کامل
  • شیر ولرم سه چهارم لیوان (۱۶۵ گرم)
  • شکر یک قاشق مرباخوری
  • شیر عسلی برای خود خمیر‌ ۴۰ گرم حدودا یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری
  • خمیرمایه یک قاشق غذاخوری
  • نمک یک پنس
  • آرد سفید قنادی ۳۵۰ الی ۴۰۰ گرم
  • کره نرم ۲۵ گرم

برای داخل نون

  • شیرعسلی و شکلات چیپسی

طرز تهیه

تخم مرغ و شیر و شکر و شیر عسلی رو مخلوط میکنیم. خمیرمایه فوری و نمک هم اضافه میکنیم هم میزنیم.

آرد رو با الک کم کم بهش اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.

ممکنه همه آرد استفاده نشه وقتی خمیرتون جمع شد حتی اگر به دستتون هم چسبید دیگه آرد اضافه نکنید و با ورز دادن چسبندگی خمیر رو بگیرید.

کره نرم شده رو بهش اضافه کنید و بیست دقیقه خوب ورز بدین. تو ظرف چرب شده بذارین روش رو بپوشونین و یک ساعت استراحت اولیه بدید.

بعد از استراحت مجدد پنج دقیقه ورز بدین روی سطح کارتون آرد بپاشین و با وردنه باز کنید.

از همون اول روی کاغذ روغنی باز کنین انتقالش به ظرف پخت راحت‌تره. به صورت مستطیل باز کنین توش طبق فیلم شیرعسلی و شکلات چیپسی بریزین، از یک سمت تا وسط رول کنید و از سمت دیگه با پیتزا بر برش بزنین و روی خمیر قرار بدین.

به ظرف پخت منتقل کنین و روش رو بپوشونین نیم ساعت دیگه استراحت کنه.

رومال زرده و شیر بزنین بهش همراه شکلات چیپسی تو فر ۱۸۰ درجه گازی و ۱۶۰ برقی حدودا نیم ساعت اجازه بدین بپزه و روش طلایی بشه. وقتی پخت روش دستمال بکشید تا نونتون‌ نرم بمونه.