نان شیر عسلی یه نون خوشمزه، نرم و لطیفه و شبیه نون شیرمال های قدیمه. مخصوصا اگر رنده پوست پرتقال و کشمش بهش بزنید. این نون رو هم میتونین برای عصرانه درست کنین هم برا صبحانه. عالی میشه، با شکلات صبحانه و یا کره مربا طعمش محشر میشه …
مواد لازم برای تهیه نان شیر عسلی
- تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ولرم ۱ پیمانه
- شیر عسلی ۱/۴ پیمانه
- خمیرمایه فوری ۲ قاشق چای خوری
- پودر قند ۲ قاشق غذاخوری
- آرد ۳/۵ تا ۳ + ۱/۴ پیمانه
- نمک ۱/۲ قاشق چای خوری
- کره هم دمای محیط ۵۰ گرم
طرز پخت نان شیر عسلی
تخم مرغ، شیر ولرم و شیرعسلی، پودر قند و مایه خمیر را هم بزنید تا مخلوط شوند.
۱/۴ پیمانه از آرد را کنار بگذارید و بقیه را با نمک روی مواد الک کنید و مواد را ورز دهید تا منسجم شود.
سپس کره را اضافه کنید و خمیر را روی سطح آردپاشی شده به مدت ۱۵ دقیقه خوب ورز دهید تا نرم و لطیف شود. (با دستگاه ۱۰-۷-۸ دقیقه)
خمیر را داخل کاسه قرار دهید و به مدت ۱ساعت استراحت دهید.
سپس به ۲ یا ۳ قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را چونه بگیرید و روی سطح کار با وردنه باز کنید. (نازک نباشه) و روی خمیر را طرح بزنید و سطحش را بپوشانید ده دقیقه یک ربع استراحت دوم دهید.
با زعفران، کمی وانیل، شیر و کمی آرد رومال بزنید.
کنجد یا مغز دلخواه بپاشید و داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۱۸۰ به مدت حدودا ۲۰ دقیقه بپزید.
من ۱۲ دقیقه با ۱۸۰ درجه و ۸ دقیقه باقیمانده را با ۱۷۵ درجه پختم.
بعد از پخت با عسل رقیق شده رومال کنید.
نکته: میتونید بعد از اینکه کاملا سرد شد برش بزنید و تست کنید.
روش دوم
طرز تهیه نان شیر عسلی مغزدار
مواد لازم
- تخم مرغ یک عدد کامل
- شیر ولرم سه چهارم لیوان (۱۶۵ گرم)
- شکر یک قاشق مرباخوری
- شیر عسلی برای خود خمیر ۴۰ گرم حدودا یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری
- خمیرمایه یک قاشق غذاخوری
- نمک یک پنس
- آرد سفید قنادی ۳۵۰ الی ۴۰۰ گرم
- کره نرم ۲۵ گرم
برای داخل نون
- شیرعسلی و شکلات چیپسی
طرز تهیه
تخم مرغ و شیر و شکر و شیر عسلی رو مخلوط میکنیم. خمیرمایه فوری و نمک هم اضافه میکنیم هم میزنیم.
آرد رو با الک کم کم بهش اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.
ممکنه همه آرد استفاده نشه وقتی خمیرتون جمع شد حتی اگر به دستتون هم چسبید دیگه آرد اضافه نکنید و با ورز دادن چسبندگی خمیر رو بگیرید.
کره نرم شده رو بهش اضافه کنید و بیست دقیقه خوب ورز بدین. تو ظرف چرب شده بذارین روش رو بپوشونین و یک ساعت استراحت اولیه بدید.
بعد از استراحت مجدد پنج دقیقه ورز بدین روی سطح کارتون آرد بپاشین و با وردنه باز کنید.
از همون اول روی کاغذ روغنی باز کنین انتقالش به ظرف پخت راحتتره. به صورت مستطیل باز کنین توش طبق فیلم شیرعسلی و شکلات چیپسی بریزین، از یک سمت تا وسط رول کنید و از سمت دیگه با پیتزا بر برش بزنین و روی خمیر قرار بدین.
به ظرف پخت منتقل کنین و روش رو بپوشونین نیم ساعت دیگه استراحت کنه.
رومال زرده و شیر بزنین بهش همراه شکلات چیپسی تو فر ۱۸۰ درجه گازی و ۱۶۰ برقی حدودا نیم ساعت اجازه بدین بپزه و روش طلایی بشه. وقتی پخت روش دستمال بکشید تا نونتون نرم بمونه.