ترحلوای شیرازی حلوا سنتی و چندین ساله ی شیرازی هاهست که معمولا در ماه رمضان درست میکنند. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه ترحلوا شیرازی با آرد برنج و نشاسته
- نصف پیمانه آرد برنج
- یک پیمانه نشاسته ی گل
- دو پیمانه پُر شکر
- ۶ پیمانه شیر (معادل ۲ پاکت شیر)
- دو پیمانه آب
- نصف پیمانه گلاب
- یک سوم قاشق چای خوری پودر هل
- یک سوم استکان زعفران غلیظ
طرز تهیه ترحلوا شیرازی دو رنگ با آرد برنج و نشاسته
برای شروع ابتدا نشاسته رو با همون دو پیمانه آب سرد حل کنید، آرد برنج رو هم با شیر سرد حل کنید نشاسته ی حل شده رو مخلوط آرد کنید.
سپس شکر رو بریزید و کاملا مخلوط کنید تا شکر حل بشه. حالا داخل ظرفی که میخواید درستش کنید یه صافی بذارید و مخلوط رو صاف کنید تا ناخالصی هاش گرفته بشه.
بذارید روی شعله ی زیاد و مداوم هم بزنید تا زمانی که سنگین بشه از هم زدن دست نکشید.
سپس شعله رو کم کنید و به هم زدن ادامه بدید تا آهسته و پیوسته شروع کنه به سفت شدن مواد. زمانی که سفت شدنش رو احساس کردید گلاب رو اضافه کنید، دوباره به هم زدن ادامه بدید تا جایی ک خط قاشق تون روی مواد بمونه و به سرعت محو نشه (زمان تقریبی از ابتدا تا انتها ۲۰ دقیقه طول میکشه.)
حالا یه ظرف مناسب انتخاب کنید نصف مواد رو بریزید و به بقیه ی مواد زعفران اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید تا یکدست رنگ بگیره و قبل از این که ترحلوا سفید روش کامل ببنده زرد رو با ملاقه آرام بریزید روی مواد سفید رنگ تا یه ترحلوای دو رنگ خوشکل داشته باشید.
میتونید هم دو تا ظرف انتخاب کنید و دو رنگ جداگانه درست کنید، بذارید در دمای محیط خنک بشه و سپس به یخچال انتقال بدید.
حداقل ۷ تا ۸ ساعت بمونه تا خوب سفت و قابل برش زدن بشه. در آخر یه ظرف مناسب سرو کردن انتخاب کنید و برش بزنید و داخلش بچینید به سلیقه ی خودتون دیزاین کنید. نوش جان