ته چین مرغ از دسته غذاهایی که کمتر کسی میتونه بگه که دوست نداره، عطر زعفرون و رنگ این غذا میتونه زینت بخشه سفره های اصیل ایرانی باشه و مهمونی هاتون رو دو برابر زیبا کنه، چندتا نکته داره برای خوشمزه شدنش.
مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ بدون فر برای 5 تا 6 نفر
- برنج ۴ پیمانه
- سینه یا ران مرغ به میزان لازم (اگر دوست دارید موادتون زیاد باشه یه دونه سینه مرغ یا دو تا ران مرغ)
- زرده تخم مرغ ۲ عدد
- ماست پر چرب و سفت ۳/۴ لیوان
- روغن مایع نصف لیوان
- زعفرون دمکرده غلیظ
- نمک فلفل به میزان لازم
- گلاب ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
دستور پخت ته چین مرغ بدون فر مرحله به مرحله
برای شروع ابتدا مرغ رو با پیاز و زردچوبه و فلفل نمک میذاریم بپزه.
اول مرغو با یه کم آب میجوشونیم، آبش رو خالی میکنیم، دوباره آب اضافه میکنیم و با پیاز و زردچوبه ونمک و فلفل میپزیم.
زرده ها رو داخل ظرفی با چنگال هم میزنیم، سپس ماست، نمک، گلاب، زعفرون و روغن اضافه میکنیم و هم میزنیم.
برنج رو آبکش میکنیم، مرغ که پخت ریش ریش میکنیم و با پیاز و زعفرون و دارچین تفت میدیم.
برنج رو به مواد ماستی اضافه میکنیم، بعد ته ظرف رو روغن میمالیم و برنج رو داخلش میریزیم و با پشت قاشق فشرده میکنیم و مرغ ها رو میریزیم و بعد دوباره برنج با پشت قاشق فشرده میکنیم تا منسجم بشه.
روی حرارت میذاریم، شعله رو کم میکنیم تا برنج دم بکشه، با هر چی دوست داشتید میتونید تزئین کنید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت ته چین مرغ بدون فر
- برنج بعد از آبکشی سرد بشه بعد به مواد ماستی اضافه بشه.
- زرده تخم مرغ نسبت به برنج کم و زیاد نشه چون باعث وا رفتن برنج از هم میشه.
- بهتره از سفیده استفاده نشه تا ته چین بوی تخم مرغ نده.
- ته چین رومیتونید تو فر با دمای ۱۸۰درجه در قالب تک نفره هم درست کنید.
- میتونید مرغ ها رو نگینی سرخ کنید و نپزید.
- میتونید به مواد میانی زرشک بزنید.
- میتونید مرغ ها رو سرخ نکنید و فقط ریش ریش شده بریزید.