4.4/5 - (79 امتیاز)

شیرینی کشمشی جز شیرینی های نوستالوژی و هم مقوی هم سریع درست میشه که با روش شیرینی کشمشی با روغن مایع درست کردم. فقط اون ترفندی که برای نرم و تازه موندن شیرینی گفتم حتما انجام بدید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی با روغن مایع

  • آرد ۱۵۰ گرم
  • پودرقند ۱۰۰ گرم
  • روغن مایع ۹۰ گرم
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • بکینگ پودر نوک قاشق چای خوری
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
  • کشمش ۵۰ گرم
  • زعفران چند قطره به دلخواه برای خوش رنگ شدن شیرینی که به جاش میتونید از رنگ خوراکی زرد یا کمی زردچوبه استفاده کنید یا کلا هیچی نریزید و حذف کنید.

دستور پخت شیرینی کشمشی با روغن مایع نرم و ترک دار

طرز تهیه شیرینی کشمشی با روغن مایع
برای شروع ابتدا تخم مرغ، پودر قند و به دلخواه چند قطره زعفرون با رنگ خوراکی رو تو یه کاسه بریزید و با دور تند هم بزنید تا حالت کرمی پیدا کنه.

بعد روغن مایع رو اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. هم زن رو‌کنار بزارید و در آخر هم مخلوط آرد و بکینگ پودر رو روی مواد قبلی الک کنید.

سپس کشمش رو هم بریزید و با آرد قاطی کنید بعد به آرومی مواد رو هم بزنید تا یکدست بشه.

در ادامه ته سینی کاغذ روغنی بندازید و مواد رو با قیف با فاصله از هم پایپ کنید.

اگه می‌خواید شیرینی هاتون بعد از پخت حسابی ترک دار بشه، روش کمی پودر قند الک‌ کنید و بعد تو‌ فر گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد حدود ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بزارید بپزه.

شیرینی کشمشی ها رو از فر در بیارید و به محض اینکه از حرارت افتاد تو ظرف در دار بزارید.

اگه می‌خواد شیرینی کشمشی هاتون مدت بیشتری نرم و‌ تازه بمونن یه تیکه کوچیک نون هم تو ظرف شیرینی بزارید. خودتون میبینید که بعد از چند روز هم‌ هنوز شیرینی کشمشی هاتون نرم و خوشمزه موندن. نوش جان

  • بعد از پخت، شيرينى ها را كه از داغى افتادن تا گرم هستن داخل ظرف در بسته چيده تا نرم بمونن.
  • شيرينى كشمشى اگه حتى يكى دو دقیقه بيشتر داخل فر بمونه بعد پخت سريع خشك ميشه، پس به محضى كه لايه دورش رنگ گرفت شيرينى رو خارج كنين.
  • وزن كشمش رو كم و زياد نكنين.
  • كشمش ريز را از قبل شسته و خوب خشك كنين.

طرز تهیه شیرینی کشمشی با روغن مایع و کره

مواد لازم

  • آرد ۲ لیوان
  • پودرقند ۱ لیوان
  • کره هم دمای محیط ۱۳۰ گرم
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • کشمش نصف لیوان
  • روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر نصف قاشق غذاخوری
  • وانیل نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه

کره رو یکی دو ساعت بیرون از یخچال میذاریم تا زمانی که وقتی با انگشتمون به کره فشار میدیم داخلش فرو بره. پودرقند و کره رو با همزن میزنیم تا کرم رنگ و کشدار بشه. وسط کار مخلوط رو دورگیری میکنیم تا کره کامل هم زده بشه. سپس تخم مرغ ها و وانیل رو بهشون اضافه کرده و دوباره با همزن خوب میزنیم تا پف کرده و بالا بیاد.

حالا همزن رو کنار گذاشته و آرد و بیکینگ پودر رو طی دو سه مرحله و کم‌کم روی مواد الک میکنیم و آروم هم میزنیم تا آرد به خورد مواد بره. سپس کشمش و روغن مایع رو هم اضافه میکنیم و هم میزنیم تا یکدست مخلوط مواد بشه.

خمیر رو داخل قیف بدون ماسوره میریزیم و درون سینی فر که کاغذ روغنی انداخته ایم به اندازه دلخواهمون از مواد میریزیم (سایز شیرینی دست خودتونه میتونین شیرینیاتونو کوچیکتر یا بزرگتر بگیرین). بین شیرینی ها فاصله بذارید چون توی فر پهن میشن. سپس انگشتمون رو خیس کرده و روی شیرینی رو یکم با انگشت صاف میکنیم.

سینی رو درون فر ۱۸۰ درجه که از یکربع قبل روشن کرده ایم قرار داده و به مدت حدودا ۱۵ دقیقه میپزیم. اگه دوست داشتید روشون هم برشته باشه آخر پخت یک دقیقه شعله بالای فر رو روشن کنید.

اگه میخواین شیرینی ها خشک باشن اون ها رو در هوای آزاد بگذارید ولی اگر شیرینی رو نرم دوست دارید درون ظرف دردار نگهداری کنید تا نرم باقی بمونن.

این مقدار مواد به من ۲۱ عدد شیرینی کشمشی داد. تعداد شیرینی ها بستگی به سایزشون داره. نوش جان