نان بابکا را با فیلینگهای مختلف درست میکنن،که کاملا سلیقه ای، شکلاتیش از اون مدلایی که خیلیا میپسندن.
مواد لازم نان بابکا
مواد تانژانگ
- آرد ۱/۲ پیمانه (۶۰ گرم)
- شیر پرچرب ۱/۲ پیمانه (۱۲۰ میلی لیتر)
- آب ۱/۲ پیمانه (۱۲۰ گرم)
مواد خمیر
- آرد نان ۳و ۱/۲ پیمانه + ۳قاشق غذاخوری (۴۴۴ گرم)
- مایه خمیر فوری ۶ گرم (یک قاشق غذاخوری سرخالی)
- شیر پرچرب یا کامل ۱/۲ پیمانه (۱۲۰ میلی لیتر)
- تخم مرغ بزرگ هم دمای محیط ۱ عدد
- عسل ۳ قاشق غذاخوری (یا شکر۱/۳ پیمانه)
- نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
- کره ۴ قاشق غذاخوری (۵۶ گرم)
رومال
- زرده تخم
- یک قاشق غذاخوری شیر
مواد میانی
- شکلات تخته ای یا سکه ای تلخ ۱۱۳ گرم
- کره ۳ قاشق غذاخوری
- شکر قهوه ای دو قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو بدون شکر دو قاشق غذاخوری
- نمک کمی
دستور پخت نان بابکا شکلاتی خوشمزه و ساده برای صبحانه
ابتدا تانژانگ را آماده کرده و اجازه میدیم کامل خنک شود.
من معولا شب قبل آماده میکنم و در یخچال میگذارم.
تمام مواد تانژانگ را داخل قابلمه یا ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت ملایم مدام هم زده تا غلظتی مانند فرنی پیدا کند. (البته کمی غلیظتر)
حتما روی تانژانگ کیسه بکشید طوری که با سطح رویی در تماس باشد تا رویه نبندد.
برای خمیر شیر، مایه خمیر و عسل را مخلوط کرده (شیر هم دمای محیط) کنار بگذارید.
حالا آرد، نمک، تانژانگ خنک شده، تخم مرغ هم زده را با هم کامل مخلوط کرده و مخلوط شیر را هم اضافه کنید.
هم بزنید تا حالت خمیر شود. کره را اضافه کنید و برای ده دقیقه با دور متوسط دستگاه هم بزنید. (با سری خمیر زن)
تست پنجره را انجام بدید و خمیر را برای حداقل هشت ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
پس از استراحت خمیر را روی صفحه ارد پاشی شده بگذارید و خمیر را باز کنید. (با وردنه)
برای تهیه مواد میانی، در کاسه ای تمام مواد فیلینگ را ریخته و روی حرارت کتری ماکروفر اب کنید
هم زده تا مواد یک دست شود.
کنار بگذارید تا از داغی بیفتد (باید کمی گرما داشته باشد که راحتتر بتوان روی سطح خمیر مالید.)
مواد را روی خمیر بزنید و رول کنید. با چاقو از وسط به دو نیم کرده و به هم بپیچانید.
حال خمیر را در قالب گذاشته و روی آن کیسه بکشید برای تقریبا یک تا یک و ساعت نیم تا دو برابر شود بعد از استراحت به آرامی رمال زده، داخل فر گرم ۱۷۵ درجه به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه تا زمانی که روی نان کامل طلایی شود. نوش جان
روش دوم
طرز تهیه نان بابکا
نون به این قشنگی تا حالا دیده بودید! بینهایت خوش بافت و خوشمزه ست.
مواد لازم نان بابکای شکلاتی
مواد لازم برای تهیه خمیر نان
- آب ولرم یک دوم پیمانه
- شیر ولرم یک دوم پیمانه
- شکر ۲ قاشق غذاخوری که یکی برای داخل خمیر یکی برای عمل آوری خمیر مایه
- پودر خمیر مایه یک قاشق غذاخوری
- تخم مرغ دو عدد
- کره آب شده ۵۰ گرم
- نمک یک پنس
- آرد ۵۰۰ گرم
ابتدا خمیر مایه رو به عمل بیارید.
داخل یا کاسه یک دوم پیمانه آب ولرم یک قاشق غذاخوری شکر و یک قاشق غذاخوری پودر خمیر مایه ریخته درشو بزارید بره جای گرم ده تا یک ربع استراحت کنه.
داخل یه کاسه بزرگ دوتا تخم مرغ یک قاشق غذاخوری شکر کره آب شده و شیر ولرم رو بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا با هم مخلوط بشن.
حالا خمیر مایه عمل اومده رو اضافه کنید بعد نمک و آرد رو اضافه کنید و خمیر رو ده دقیقه ی کامل ورز بدید.
خمیر فوق العاده نرم و لطیفه پس آرد اصلا اضافه نکنید و اون تایمی که گفتم خمیر رو ورز بدید.
روی خمیر رو بپوشونید بره دو ساعت کامل جای گرم استراحت کنه تا حجمش دو سه برابر بشه.
برای پودینگ شکلاتی
- شیر یا آب من شیر ریختم سه چهارم پیمانه
- شکر ۳ قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو ۳ قاشق چای خوری
- روغن مایه ۴ قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت دو ق ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل کمی
همه ی مواد رو بریزید داخل قابلمه و بره رو حرارت خیلی خیلی کم و مدام هم زده بشه تا غلظت این سس بشه عین ماست سون.
حرارت کم باشه که سس بوی نشاسته نده.
من در آخر یه قاشق چای خوری کره هم انداختم که خوشمزه تر بشه.
سس که آماده شد روشو بپوشونید و بزارید کاملا خنک بشه.
حواستونم باشه خیلی غلیظ برندارید که وقتی سرد شد سفت بشه.
حالا خمیر بعد دوساعت حجمش دو سه برابر شده.
سطح کار رو حسابی آرد پاشی کنید خمیر رو به قطر یک سانت به شکل مستطیل پهن کنید.
روی سطح خمیر رو با اون سس شکلاتی سرد حسابی آغشته کنید و بعد از طرفی که قطرش کمتر و بیشتر رول میشه خیلی آروم رول کنید.
بعد رول کردن با پیتزا بر یا چاقوی ساده رول رو از وسط برش بزنید.
خب تا اینجای کار خوبه ولی ازاین به بعد خمیر فوق العاده نرم و کار باهاش خیلی مشکل ساز میشه پس دستتونو خوب چرب کنید و همچنین سطح کار رو آرد پاشی کنید خمیر رول شده رو که از وسط به دونیم تقسیم کردید خیلی اروم گیس کنید بزارید اون قسمت برش های خمیر روی کار باشه و بعد به شکل مارپیچ بزارید داخل قالب مربع یا گرد که از قبل کفشو کاغذ روغنی انداختین.
روشو بپوشونید باز ۳۰ دقیقه بهش استراحت دوم رو بدید.
به اندازه ی دو سه قاشق از اون سس شکلاتی نگه دارید برای رومال خمیر. بعد استراحت دوم با اون سس شکلاتی تمام سطح خمیر رو رومال کنید. بره تو فر از قبل گرم شده.
دمای فر ۲۰۰ درجه زمان ۴۰ دقیقه شما چک کنید تا زمانی تو فر بمونه که سطح رویی نون رنگ بگیره.