این خاگینه قالبی رو هم به عنوان یه دسر شیک و خوشمزه میشه در نظر گرفت و هم برای ایامی مثل ماه رمضون خیلی به درد میخوره. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه خاگینه قالبی در فر
- تخم مرغ ۸ عدد
- روغن مایع ۸ قاشق غذاخوری
- ماست شیرین ۸ قاشق غذاخوری
- آرد الک شده ۸ قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر یک قاشق غذاخوری
- وانیل مقداری
- زعفران به میزان لازم
مواد لازم برای شهد خاگینه
- شکر دو لیوان
- آب ۱ لیوان
- گلاب نصف استکان
- زعفران به مقدار لازم
مواد میانی
- گردو به مقدار لازم
- ۱ قاشق غذاخوری پودر گل محمدی
- ۱ قاشق غذاخوری پودر دارچین
- ۱ قاشق غذاخوری پودر قند
دستور پخت خاگینه قالبی در فر
اول از همه شهدمون رو آماده میکنیم میزان شکر و آب در خاگینه ها دو به یک هست.
دو لیوان شکر و با یه لیوان آب میزاریم رو حرارت هم نمیزنیم که شکرک نبنده همین که از اطراف قابلمه حباب هایی ایجاد شدن یه دور قابلمه رو تکون بدین تا شکر حل شه آخر سر گلاب و زعفران اضافه کنید و شعله رو خاموش کنید. بزارین کنار تا از داغی بیوفته.
حالا تخم مرغ ها رو همراه وانیل با همزن برقی هم میزنیم تا از لختگی دربیاد و کرم رنگ و کشدار شه بعد به ترتیب ماست و روغن رو اضافه میکنیم و هم میزنیم آرد رو من قبلا یه بار الک کرده بودم ولی حین اضافه کردن با بکینگ پودر مخلوط و دوباره الک کردم تو این مرحله با همزن نیوفتین به جون مواد و هی هم نزنین. فقط در حد مخلوط شدن چون زیاد هم بزنین پف نمیکنه.
حالا قالب رو با کره یا روغن جامد چرب کنید نصف مواد رو بریزین بزارین داخل فر ۱۷۰ درجه سانتی گراد به مدت ۵ دقیقه تا رویه ببنده بعد ۵ دقیقه دربیارین و مواد میانی رو وسط خاگینه بریزین و روشو با باقیمانده مواد خاگینه بپوشونین و بزارین به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه تا کامل بپزه.
وقتی از فر بیرون آوردین شهد ولرم رو روی خاگینه بریزین و اجازه بدین شهد به خورد خاگینه بره سپس به ظرف مورد نظر برگردونین و به دلخواه تزئین کنید.
طرز تهیه خاگینه قالبی تک نفره
مواد لازم برای ۷-۸ عدد خاگینه تک نفره
- تخم مرغ ۳ عدد
- ماست غلیظ ۳ قاشق غذاخوری (من سون زدم)
- آرد قنادی ۴ قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری سر صاف
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- روغن مایع ۱/۴ پیمانه یا ۶ قاشق غذاخوری
- زعفران غلیظ به مقدار لازم
برای شربت خاگینه
- شکر نصف لیوان
- آب نصف لیوان
- زعفران به مقدار لازم
- گلاب ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای شربت ابتدا شکرو آب و زعفران رو داخل قابلمه بریزید و روی حرارت خیلی ملایم آروم هم بزنید تا شکر کاملا حل بشه. سپس گلاب رو اضافه کرده و بعد از ۲ دقیقه از روی حرارت بردارین و بزارید کنار تا کاملا خنک بشه.
برای خاگینه ابتدا تخم مرغ و وانیل رو ۲ دقیقه با همزن برقی یا ۵ دقیقه با همزن دستی هم بزنید. زعفران، روغن مایع و ماست را اضافه و ۱ دقیقه دیگر هم بزنید.
مخلوط آردو بیکینگ پودر رو به مواد اضافه و در حد مخلوط شدن هم بزنید. قالب سیلیکونی رو با روغن جامد یا کره نرم شده یا مخلوطی از هردو کاملا چرب کنید.
داخل قالب رو از مواد پر کنید. (حدود ۲/۳ از قالب رو پر کنید) قالب سیلیکونی رو داخل سینی بزارید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه قرار بدین.
با خلال دندان چک کنید اگه خاگینه پخته بود از فر در بیارین و با خلال دندان روی خاگینه چندتا سوراخ ایجاد کنید.
شربت خنک شده را روی خاگینه داغ بریزید و بعد از اینکه شربت جذب خاگینه شد از قالب در بیارین.
- خاگینه رو هم میتونید گرم سرو کنید و هم چندساعت بزارید یخچال و بعد سرو کنید.
- روی هر خاگینه حدود ۲-۳ قاشق غذاخوری شربت بریزید.
- اگه خواستین خاگینه بیشتر طلایی بشه ۱۰ دقیقه بیشتر داخل فر بمونه.