کسمک این آبنبات خونگی و خوشمزه در کنار چای بسیار ترکیب جذابی میشه! مواد اصلی کسمک شیر و شکر و مغز گردو هست که چه از نظر عطر و طعم و چه از نظر مزه نظیر نداره!
یه توصیه هم براتون دارم چون این آبنبات بر پایه شیر هست، برای حفظ کیفیتش بهتره در فریزر نگهداری بشه.
مواد لازم برای تهیه کسمک کنجدی گردویی
- شکر ۳ لیوان
- شیر ۳ لیوان
- در صورت دلخواه (هر کدوم از مواد زیر رو میتونید حذف کنید و کاملا دلبخواهیه)
- وانیل ۱ قاشق چای خوری
- پودر کاکائو ۱ قاشق مربا خوری
- کنجد بو داده شده به اندازه دلخواه میتونید خیلی کم بریزین و یا بیشتر از دو لیوان
- گردو اندازه به دلخواه من نصف لیوان ریختم
- کره ۱۰۰ گرم (کره قابل حذف در صورتی که شیر پاستوریزه نباشه) میتونید کمتر از ۱۰۰ گرم بریزین
طرز تهیه کسمک کنجدی گردویی
برای شروع ابتدا شیر و شکر رو روی حرارت ملایم بزارین و مدام هم بزنید تا بجوشه. وقتی جوشید حرارت رو کمتر کنید.
هم بزنید تا به غلظت برسه (برای اینکه راحت تر تشخیص بدین غلظت درست رو) داخل یک ظرف مقداری آب (سرد) بریزین و از مایع به غلظت رسیده در حد ۱ قاشق بریزین اگه مایع سفت شد یعنی غلظتش خوبه و بقیه مواد رو اضافه کنید (کره) رو اول اضافه کنید هم بزنید از حرارت بردارین (پودر کاکائو، وانیل، کنجد بو داده شده و گردو)
سینی رو چرب کنید مواد رو بریزین و پهن کنید بزارین چند ساعت بگذره و کاملا خنک بشه. اگه میخوایین برش تمیز تری بدین قبل خنک شدن به کمک کارد برش بزنید.
من اینجا وانیل و کاکائو نزدم.
نکات مهم تهیه کسمک
اگه کسمک بعد خنک شدن شل بود ایرادی نداره.
دوباره بریزین داخل ظرف بزارین روی حرارت و هم بزنید تا به غلظت برسه.
اگه کسمک زمانی که روی حرارته و به شکل پودری در امد میتونید کمی بیشتر شیر اضافه کنید و هم بزنید و از حرارت بردارین.
اگه دون دون هم شد ایراد نداره داخل سینی پهن کنید صاف و یکدست بزارین چند ساعت بگذره به هم میچسبه.
اگه فقط با شکر و شیر پخت میکنید بعد اینکه به غلظت رسید ۱/۴ تا نصف آب اضافه کنید. (اجباری نیست)
برای هر لیوان شکر یک لیوان شیر مقدار رو میتونید کمتر و بیشتر کنید حتما لازم نیست ۳ لیوان باشه.
فیلم طرز تهیه کسمک کنجدی گردویی