4.3/5 - (11 امتیاز)

حلیم گندم یکی از سنتی ترین و محبوبترین غذاهای ایرانیه که هم با مرغ و هم گوشت طبخ میشه. غذایی که به‌ کمک مواد اولیه‌ای ساده اما مغذی، با صبر و حوصله پخته میشه!

تو این مطلب از مجله آشپزی آشپزمگ دستور حلیم گوشت گوسفندی با تمامی نکاتش رو براتون آماده کردم. امیدوارم که براتون مفید باشه.


مواد لازم برای تهیه حلیم با گندم پوست کنده و گوشت گوسفندی

  • گندم پوست کنده نیم کیلو
  • گوشت گوسفندی یا بره ۳۰۰ گرم
  • کره ۱۰۰ گرم
  • چوب دارچین دو عدد
  • پیاز کوچک یک عدد
  • پودر دارچین و فلفل سیاه به میزان لازم
  • پیازداغ برای تزئین
  • آب حدود ۲۰ لیوان

دستور پخت حلیم با گندم پوست کنده و گوشت گوسفندی

طرز تهیه حلیم با گندم پوست کنده و گوشت گوسفندی

برای شروع ابتدا گندم رو میشوریم ۱۲ساعت خیس میکنیم.

داخل قابلمه بزرگ آب رو به جوش میاریم همین که جوش زد گندمای خیس خورده رو اضافه میکنیم.

۵۰ گرم کره میندازیم بدون اینکه همش بزنیم در دیگ رو نیمه باز میزاریم با شعله کم، اجازه میدیم دونه های گندم باز بشه و گندم ها نرم بشه.

فوت کوزه گری پخت حلیم: اگه تو این مرحله که گندم رو اضافه میکنیم همش نزنین دیگه گندمتون ته نمیگیره میتونین حدود سه الی چهار ساعت با شعله کم بزارین روی حرارت بمونه، بدون اینکه نگران ته گرفتن گندمتون باشین.

گوشت رو هم با مقداری آب و پیاز تکه شده و چوب دارچین میپزیم تا کامل نرم بشه (برای راحتی کار میتونید از زودپز هم استفاده کنین).

بعد که گوشت پخت اگه استخون داشت استخوناش رو جدا میکنیم و ریش ریش میکنیم.

آب باقیمانده گوشت رو هم صاف میکنیم‌.

آب گوشت رو به گندمای پخته شده اضافه میکنیم.

بعد گندم های پخته رو با گوشتکوب برقی یا مخلوط کن میکس میکنیم بعد از صافی فلزی رد میکنیم تا پوسته های گندم جدا بشه. البته این مرحله اختیاریه و من چون وقت کم داشتم این بار از صافی رد نکردم ولی اگه پوسته های گندم رو جدا کنین حلیمتون لطیفتر و یکدست تر میشه.

گندم های صاف شده رو میریزیم داخل قابلمه.

گوشت های ریش شده رو میریزیم داخل کاسه کمی از گندم های صاف شده رو به گوشت اضافه میکنیم با گوشت کوب دستی میکوبیمش تا له و کشدار بشه بعد به قابلمه اصلی حلیم اضافه میکنیم.

۵۰ گرم کره باقیمانده به اضافه کمی پودر دارچین و فلفل سیاه میریزیم.

میزاریم حلیممون جا بیفته تو این مدت مدام هم میزنیم حلیممون ته نگیره.

آخر کار هم با دارچین و کنجد یا به دلخواه پیاز داغ تزئینش میکنیم.

امیدوارم درست کنین و لذت ببرین.

نوش جان