4.6/5 - (5 امتیاز)

گِراتِن‌ مرغ اونم چه گراتنی! گراتن یا گراتین (gratin) یه نوع غذای فرانسویه و درواقع یه نوع تکنیک تهیه غذاس که روی غذا با پنیر رنده شده یا پودر سوخاری برشته و طلایی میشه و واقعا جذابه! تازه سرعتی هم درست میشه! میتونین گراتن رو با قارچ، بادمجون یا حتی سیب زمینی هم درست کنین و لذت ببرین. با آشپزمگ همراه باشید.


مواد لازم برای تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی و قارچ

  • دو تا پیاز متوسط
  • یک عدد سینه مرغ
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
  • فلفل قرمز نوک قاشق چای خوری
  • پودر سیر نصف قاشق چای خوری
  • نمک یک قاشق چای خوری
  • قارچ یک بسته کوچک
  • سه تا سیب زمینی

دستور پخت گراتن مرغ و سیب زمینی و قارچ با سس بشامل

طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی و قارچ با سس بشامل

اول دو تا پیاز متوسط رو نگینی کنین و با کمی روغن تفتش بدید. بعد که پیازا سبک شدن، یک عدد سینه مرغ رو هم به تیکه‌های کوچیک تقسیم کنید و بهش اضافه کنین. (تو این مرحله فلفل سیاه و قرمز، پودر سیر و نمک هم بزنین!)

بعد که مرغ هارو تفت دادین یدونه فلفل دلمه‌ای رو هم نگینی کنین و به موارد اضافه کنید!

بعد از این که مرغ کامل پخته شد نوبت اضافه کردن قارچه! حواستون باشه که قارچ ها رو حتما آخر کار به موادتون اضافه کنین که آب نندازن!

سه تا سیب زمینی هم آبپز کنید بعد رنده کنید با مقداری شیر گرم مخلوط کنید و نمک اضافه کنید.

حالا بریم سراغ سس بشامل جذاب:

۲۵ گرم کره رو با‌ دو قاشق آرد تفت بدین تا خامی آرد گرفته بشه اما تغییر رنگ نده.

بعد ۲ پیمانه شیر رو کم کم بهش اضافه کنین و مدام هم بزنید که گلوله نشه.

وقتی به غلظت رسید تمومه! نمک و فلفل یا جوزهندی هم آخرش اضافه کنین!

حالا کف ظرف رو سیب زمینی بعد مواد بعد سس بشامل و در آخر هم پنیر پیتزا رو روی مواد بریزین.

حالا فر رو با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه؛ بعد ظرف ها رو داخل فر بذارین تا پنیر ها آب بشه و روی گراتن طلایی بشه. تمومه

نکات پخت گراتن مرغ و سیب زمینی و قارچ

  • فر برقی: برای فر برقی از دمای ۱۶۰درجه سانتی گراد استفاده کنید و همزمان از بالا و پایین حرارت روشنه روی گراتن همزمان با آماده شدن طلایی هم میشه.
  • فر گازی: اما اگه فرتون گازی هست، اول شعله پایین رو روشن کنید؛ وقتی که پنیرها آب شدن و کمی حجم مواد داخل ظرف کم شد، به علت آب شدن پنیر ها گریل رو روشن کنید و اجازه بدین روی گراتن خوب سرخ و طلایی بشه و بعد از فر دربیارین!

طرز تهیه پیراشکی پیتزایی با خمیر خانگی