این باسلوق ژله ای یکی از خوشمزه ترین و راحترین انواع باسلوق هست که میتونید برای شب یلدا درستش کنید با مواد کم و قابل دسترس در هر رنگ و طعمی که خواستید میتونید درستش کنید! امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه باسلوق ژله ای با نشاسته گل
- نشاسته گل ۷۰ گرم (۱/۲لیوان)
- آب سرد ۲۵۰ میلی (۱ لیوان)
- شکر ۱۲۰ گرم ( ۱/۲لیوان)
- پودر ژله دلخواه ۱ بسته
- گلاب ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۴۰ میلی (۳ قاشق غذاخوری)
دستور تهیه باسلوق ژله ای با نشاسته گل و ژله
برای شروع ابتدا آب سرد و با نشاسته گل ترکیب میکنیم شکر و پودر ژله را اضافه میکنیم و روی حرارت ملایم مدام هم میزنیم تا شکر و پودر ژله حل بشه و کم کم مواد غلیظ بشه.
کمی که غلیظ شد بهش گلاب اضافه میکنیم و هم میزنیم. در یک ربع آخر هم روغن مایع میزنیم کل زمان روی حرارت بودن ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت زمان میبره وقتی کاملا غلیظ شد و در ظرف جمع شد، کف ظرف مورد نظر و نشاسته ذرت بریزید مواد باسلوق و روش پهن کنید و روش هم نشاسته بپاشید چند ساعتی در یخچال قرار دهید تا خودش و بگیره بعد به راحتی برگردونید و در سایز دلخواه برش دهید.
نکات مهم تهیه باسلوق ژله ای با نشاسته گل و ژله
- بستگی به طعم ژله و ترشی و شیرینی میتونید کمی شکر بیشتر بریزید.
- ترجیحا از نشاسته گل یا همان نشاسته تکه ای استفاده کنید با نشاسته پودر هم میشه ولی کمی کیفیتش متفاوت میشه و بیشتر باید روی حرارت بمونه تا سفت بشه.
- نکته خیلی مهم اینه که با حرارت کم باشه و مدام هم بزنید اگه حرارت زیاد باشه زود سفت میشه و بوی خامی نشاسته میگیره و اگه مدام هم نخوره ته میگیره.
روش دوم
طرز تهیه باسلوق ژله ای با نشاسته گل
این باسلوقهای رنگی رو میتونی به چه آسونی واسه یلدا درست کنید! اونم فقط با چندقلم مواد ساده!
مواد لازم
- نشاسته گل ۷۰ گرم (نصف لیوان)
- شکر ۱۰۰ گرم (نصف لیوان)
- آب سرد (یک لیوان)
- روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
- گلاب ۳ قاشق غذاخوری
- پودر ژله دلخواه یک بسته
- پودر نارگیل به میزان لازم
طرز تهیه
نشاسته گل رو با سرد مخلوط میکنیم و یکدست که شد، شکر و پودر ژله رو اضافه میکنیم و همهی مواد رو مخلوط میکنیم و روی حرارت ملایم میذاریم.
حرارت حتما متوسط رو به کم باشه و مواد مدام هم زده بشه تا بوی خامی نشاسته به خوبی گرفته بشه. این پروسه حدودا ۴۵ دقیقه زمان میبره.
کمکم آب مواد کشیده میشه و مواد غلیظتر میشه؛ وقتی کمی غلیظ شد گلاب رو اضافه میکنیم و مجددا هممیزنیم تا باز هم غلیظتر بشه.
حدودا ۴۵ دقیقه که گذشت، روغن مایع رو اضافه میکنیم؛ با اضافه کردن روغن و هم زدن، مواد به راحتی وسط ظرف جمع میشه. حالا ظرف رو از روی حرارت برمیداریم. (یادتون باشه این پروسه از زمانی که ظرف رو روی حرارت میذارین تا زمانی که کار تموم میشه و از روی حرارت برمیدارین ۴۵ دقیقه طول میکشه)
اجازه میدیم مواد از داغی بیوفته و بعد به اندازه دلخواه از مواد برمیداریم و تو دستمون گرد میکنیم ( برای اینکه باسلوقها یک دست و یکاندازه بشن میتونین هر گردی رو با ترازو وزن کنین).
توپکها رو داخل پودر نارگیل میغلطونیم و بعد مجددا تو دستمون گرد میکنیم تا خوشفرم بشه.
من تمامی این مراحل رو برای ۳ بسته ژلهی دیگه هم انجام دادم تا چند رنگ باسلوق ژله ای داشته باشم.
به سلیقه خودتون تو ظرف بچینین و سفره یلداتون رو رنگین کنین.
طرز تهیه باسلوق ژله ای
مواد لازم
- ژله رشد ۶ قاشق غذاخوری
- نشاسته گل نصف لیوان
- آب سرد ۱/۵ لیوان
- شکر نصف لیوان
- پودر ژلاتین ۱ قاشق غذاخوری
- کره ۱۰ گرم یا روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل مقداری
- گلاب مقداری
- نشاسته ذرت یا پودر نارگیل برای غلطاندن
طرز تهیه
ابتدا نشاسته گل را در آب سرد حل میکنیم و بعد در تابه میریزیم، بعد بهش شکر،پودر ژلاتین و پودر ژله را میریزیم، بعد تابه را روی حرارت ملایم میگذاریم و مرتب هم میزنیم تا مواد جمع شود. مواد که جمع شد بهش کره یا روغن و وانیل و گلاب را اضافه میکنیم و دوباره هم میزنیم تا مواد جمع شود حدودا ۲۰ الی ۲۵ دقیقه زمان میبرد تا هم خامی نشاسته از بین برود و هم جمع شود.
بعد مواد را در ظرفی که کاملا از قبل چرب کردیم میریزیم و ۳ ساعت در یخچال فرار میدهیم و بعد روی نشاسته ذرت یا پودرنارگیل برش میدهیم و سرو میکنیم.
نکات
- موادی که در ظرف می ریزیم نباید شل باشه. (نه شل نه خیلی سفت که هم زدن رو سخت کند)
- میزان شکر رو میتونید مقداری بیشتر کنید که شیرین تر بشه ولی نوع بازاری به همین صورت هست.
- لیوانی که من استفاده کردم از لیوان فرانسوی یکم کوچکتر بود.