این شیرینی نخودچی بسیار بافت ترد و نرمی داره بسیار هم خوشمزه. می تونید سایز های بزرگتر کاتر بزنید اما سایز ریز به نظر من بهتره چون کمتر موقع برداشتن و خوردن خرد میشه.
از طرفی می تونید این شیرینی رو روی گاز به روش دم کنی با شعله خیلی پایین با استفاده از شعله پخش کن زیر قابلمه تون هم درست کنید. من قبل اینکه خمیر کاتر زده رو بذارم تو فر با چیپس شکلات نسوز تزئین کردم.
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی با آرد سفید بدون فر
- آرد نخودچی ۲۵۰ گرم
- آرد سفید ۵۰ گرم
- پودرقند ۱۵۰ گرم
- روغن جامد ۱۵۰ گرم
- پودرهل ۱/۲ قاشق چایخوری
دستور پخت شیرینی نخودچی با آرد سفید و آرد نخودچی مرحله به مرحله
۱. روغن جامد، پودر هل و پودرقند الک شده را با قاشق کمی مخلوط کرده تا یکدست شود. سپس با همزن برقی هم زده، تا کاملا حجیم، پوک و کشدار شود.
۲. آرد نخودچی و آرد سفید الک شده را کم کم اضافه کرده، ابتده با لیسک و در نهایت با دست مخلوط کنید. (با نوک انگشتان دست)
۳. خمیر حاصل شده را یک یا دوبار از چرخ گوشت رو کنید یا می توانید بادو دست ماساژ دهید تا نرم و لطیف شود.
۴. گوله کوچکی از خمیر را بردارید گرد کنید چنانچه لطیف و بدون ترک خوردگی بود یعنی خمیر حاضر شده است.
۵. خمیر را داخل نایلون گذاشته به مدت ۸ ساعت در جای خنک (یخچال) استراحت دهید.
۶. خمیر را بعد از استراحت به قطر یک تا یک ونیم سانت پهن کرده و قالب بزنید. (قالب ها را هربار به آرد بزنید تا خمیر شیرینی هنگام جداشدن به قالب نچسبد.)
۷. شیرینی های قالب زده را در سینی فر بچینید و داخل فر که از قبل روشن شده قرار دهید.
۸. دمای لازم برای پخت شیرینی ۱۷۰ درجه و زمان موردنیاز حدودا ۲۰ دقیقه می باشد.
نکات مهم و فوت وفن های پخت شیرینی نخودچی با آرد سفید
- بعد از پخت و خارج شدن از فر اصلا به شیرینی ها دست نزنید چون به سرعتر پودر میشوند. اجازه دهید یک ساعتی تا شیرینی ها کاملا خنک شده و به ارامی از سینی فر خارج کنید.
- من از روغن جامد خانگی استفاده کردم اما اگر می خواهید طعم کارگاهی پیدا کنه بهتره از روغن صاف قنادی استفاده کنید.
- چنانچه شیرینی موقع پخت پهن میشه و شکلش از بین میره،نشانه زیاد بودن روغن نسبت به آرد نخودچی می باشد، باید آرد نخودچی اضافه کنید.
- چنانچه بعداز ورزدادن خمیر شیرینی شل بود کم کم بهش ارد نخودچی اضافه کنید و چنانچه خمیر پودری و خشک بود کم کم بهش روغن اضافه کنید تا خمیرتان یکدست و لطیف و بدون ترک خوردگی شود.
- دلیل استفاده از آرد سفید اینه که خمیر شیرینی هم راحت تر کاتر خورده و هم شکل وبافت بهتری داشته باشد.
- حتما از ارد نخودچی مرغوب استفاده کنید. بازار دو مدل آرد نخودچی پیدا میشه تیره و روشن. بسته به اینکه دوست دارید نخودچی تیره داشته باشید یا روشن آرد خودتون رو انتخاب کتید.
- بعد از پخت و سرد شدن میتوانید با شکلات بن ماری شده، نخودچی ها را روکش شکلات کاکائویی بزنید و تزئین کنید.
امیدوارم تهیه کنید، نوش جان کنید و لذت ببرید.