یک كيك شعيريه درست كردم فوق العاده خوشمزه با بافتي عالي كه اميدوارم خوشتون بياد و درست کنید و دوست داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک شعریه با شیر عسلی
- تخم مرغ ٤ عدد
- شکر ١ لیوان
- آرد سفید ۱/۵ لیوان
- ماست شیرین ١ لیوان (من سون استفاده کردم)
- روغن مایع سه چهارم لیوان
- پودر نارگیل ١ ليوان
- شعريه پاكستاني ١ ليوان
- پکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری سر پر
- وانیل نوک قاشق چای خوری
- شير عسلي نصف قوطي
دستور پخت کیک شعریه با شیر عسلی
قبل از شروع اول فر رو با درجه حرارت ۱۸۰ درجه روشن کرده تا گرم بشه.
تخم مرغ ها شکر، وانیل و داخل ظرفی ریخته خوب هم بزنید. ماست رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید سپس روغن مایع و اضافه کنید و باز کمی هم بزنید پودر نارگیل و بهش اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید در نهایت آرد و بکینگ پودر رو دو بار الک کنید و به مواد اضافه کنید با لیسک هم بزنید تا یکدست بشه.
قالب کمربندی ۲۲ سانت رو کاغذ روغنی گذاشته و چرب کنید مایه کیک رو داخل ظرف بریزید شعريه خرد شده رو روي مايه كيك بريزيد و بزارید داخل فر با درجه حرارت ۱۸۰ بمدت ١ ساعت (دمای فرها متفاوته شاید بیشتر یا کمتر زمان بخواد) تا روی کیک طلایی بشه.
از فر در بیارین بلافاصله شيرعسلي رو روش بريزيد تا جذب كيك بشه سپس از قالب خارج كنيد بمدت دو ساعت بزاريد داخل يخچال و سپس سرو كنيد.
روش دوم
طرز تهیه کیک با رشته شعریه
کیک شعریه یه کیک خیلی خوشمزه که مطمئنم خوشتون میاد. رشته شعریه رو از لوازم قنادی ها میتونید تهیه کنید و قیمت مناسبی هم داره.
مواد لازم
- تخم مرغ ۴ عدد
- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
- شکر سه چهارم پیمانه سر پر
- آرد کیک پزی یک و یک چهارم پیمانه
- نمک ۱ پنس
- بکینگ پودر یک و نیم قاشق چای خوری
- پنیر لبنه یا ماست یا خامه صبحانه ۷۵ گرم
- روغن مایع دو سوم پیمانه
- شیر عسلی به مقدار لازم
- رشته شعریه به مقدار لازم
طرز تهیه
بکینگ پودر و نمک رو به آرد اضافه و مخلوط کنید و سه بار الک کرده و کنار بذارین.
کف قالب گرد به قطر بیست و دو الی بیست و پنج سانت رو با کاغذ روغنی بپوشونید و کنار بذارین نیازی به چرب کردن دیواره ها نیست.
اندازه قالب من بیست و دو سانت بود.
برای این کیک علاوه بر قالب گرد میتونید از ظروف مربع یا مستطیل پیرکس یا سرامیکی یا سینی فر هم استفاده کنید چون این کیک جزو کیک هایی هست که هر چه در ظرف بزرگ تری پخته بشه مقدار سطح کیک بیشتر شده و در نتیجه میزان رشته شعریه و شیر عسلی روی کیک هم بیشتر میشه و کیک خوشمزه تر میشه اما ارتفاع کیک کمتر میشه برای این ظرف ها نیازی به کاغذ روغنی نیست فقط کف ظرف رو چرب کنید.
رشته شعریه رو داخل پاکت کمی با دست خرد کنید تا رشته ها تقریبا به اندازه یک بند انگشت خرد بشن نیازی نیست خیلی ریز باشن.
حتما حین خرد کردن داخل بسته زیر بسته یک بشقاب قرار بدین چون پاکت های رشته شعریه خیلی زود پاره میشن و رشته ها ممکنه بیرون بریزن.
تخم مرغ ها و شکر و وانیل رو داخل ظرفی بریزین و با دور تند همزن حدود پنج دقیقه بزنید تا کاملا کرم رنگ و حجیم بشه.
پنیر لبنه هم دمای محیط رو کمی با قاشق هم بزنید تا باز بشه و به مواد اضافه کنید (برای جایگزین پنیر لبنه میتونید از ماست خامه ای یا خامه صبحانه هم استفاده کنید) و مواد رو در حد مخلوط شدن با دور کند همزن بزنید.
بعد روغن مایع رو اضافه و در حد مخلوط شدن با همزن بزنید.
مخلوط آرد رو به مواد اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی مخلوط کنید تا یکدست بشه.
در صورتی که دوست داشتید کیک طعم دار باشه میتونید در اول کار یک چهارم پیمانه از آرد رو کم کنید و به جای اون نصف پیمانه پودر نارگیل به همراه آرد استفاده کنید تا کیک شما طعم نارگیلی داشته باشه اما من کیک رو به صورت ساده آماده کردم.
مایه کیک رو داخل قالب بریزین و قالب رو چند بار به آرومی روی سطح کار بزنید.
از رشته های خرد شده روی سطح کیک بریزید طوری که سطح کیک پوشیده از رشته بشه.
قالب رو داخل فر از قبل گرم شده با دمای صد و هشتاد درجه برای فر های گازی و بیست درجه پایین تر برای فر های برقی قرار بدین و حدود سی الی چهل دقیقه زمان بدین تا بپزه زمان پخت در فر های مختلف متغیر هست و بسته به اندازه قالب هم تغییر میکنه هر چه قالب بزرگ تر و ارتفاع کیک کمتر باشه کیک زودتر میپزه.
در انتها کیک رو از قسمت مرکزی با یک سیخ چوبی تست کنید اگر سیخ چوبی تمیز بیرون آمد قالب را از فر خارج کنید.
بلافاصله بعد از خارج کردن از فر با یک قاشق از شیرعسلی روی سطح کیک بریزین طوری که تمام رشته های شعریه به شیر عسلی آغشته بشن.
اجازه بدین حدود چهار تا پنج دقیقه بمونه و هم کیک کمی از داغی بیفته و هم شیر عسلی کمی جذب رشته ها بشه.
بعد کناره های کیک رو با یک چاقوی تیز از قالب جدا کنید و کیک رو داخل یک ظرف برگردونید و بلافاصله و با سرعت کاغذ روغنی رو از کف کیک جدا کنید و کیک رو روی توری برگردونید و اجازه بدین کاملا خنک بشه.
برای تزئین میتونید از پسته یا گردوی خرد شده یا کنجد یا گل محمدی و … استفاده کنید
شیر عسلی به مرور زمان جذب رشته ها میشه و کیک ظاهر زیباتری پیدا میکنه پس بهتره کیک رو یک روز قبل تهیه کنید تا موقع سرو ظاهر جذاب تری داشته باشه.
نکات مهم تهیه کیک شعریه
- همه مواد اولیه باید به دمای محیط رسیده باشن پس اونها رو یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید.
- از شیر عسلی خونگی هم میتونید به جای شیر عسلی بازاری استفاده کنید.
- همه بسته شعریه برای کیک استفاده نمیشه بسته به اندازه قالب مقدار استفاده از رشته شعریه متغیره برای قالب من حدود پنجاه الی شصت گرم رشته شعریه استفاده شد.
- مقدار شیرینی کیک شعریه به ذائقه شما بستگی داره اگر کم شیرین دوست دارید میتونید مقدار کمتری شیر عسلی روی کیک بریزین.