بهتون قول میدم اگه همه نکات رو رعایت کنید، خوشمزه ترین و نرمترین کلوچه خرمایی رو دارین!
مواد لازم برای تهیه کلوچه خرمایی
مواد لازم برای خمیر
- 2 عدد زرده ی تخم مرغ
- 80 گرم پودرقند (کمی کمتر از نصف پیمانه)
- 200 گرم کره ی نرم به دمای محیط رسیده
- 3 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- 2 پیمانه آرد الک شده
- 1 قاشق مرباخوری زعفران غلیظ دم کرده
- نوک قاشق چای خوری وانیل
برای مغزی
- 35 عدد خرمای بدون پوست و هسته
- 4 تا 5 قاشق غذاخوری پودر نارگیل ریز
- 2 قاشق چای خوری دارچین
- نصف قاشق چای خوری هل
- پسته ریز خرد شده (دلخواه)
دستور پخت کلوچه خرمایی مجلسی و شیک و خوشمزه
اول فیلینگ خرما رو آماده می کنیم. خرما ها رو داخل کاسه ریخته و با چنگال حسابی نرم می کنیم. دارچین و هل و پودرنارگیل رو بهش اضافه کرده و خوب منسجم می کنیم و 1 ساعت داخل یخچال میزاریم تا چسبندگیش کمتر بشه و سپس گلوله گلوله کرده و مجدد داخل یخچال میزاریم.
کره و پودر قند رو 4 دقیقه با دورتند همزن زده و حتما حین کار دوبار دورگیری می کنیم. زرده تخم مرغ و وانیل و زعفران رو هم بهش اضافه کرده و 2 دقیقه دیگه مواد رو هم می زنیم. نشاسته ذرت رو هم بهش اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
دو سوم آرد رو بهش اضافه کرده و با همزن مواد رو هم می زنیم. مابقی آرد رو قاشق قاشق اضافه کرده و با لیسک مخلوط می کنیم.
بسته به جنس آرد ممکنه یکی دو قاشق بیشتر نیاز باشه. در نهایت خمیر نرم و لطیفی داریم. خمیر رو داخل نایلون گذاشته و 1 ساعت داخل یخچال استراحت میدیم.
سپس با توجه به سایز کاتر گلوله گلوله کرده و مجدد داخل یخچال میزاریم. هر بار تعدادی از خمیر و مغزی رو بیرون آورده، اول خمیر رو داخل دست کمی باز کرده و مغزی خرما رو وسطش گذاشته و آروم جمع می کنیم و سپس با فاصله داخل سینی فر که کاغذ روغنی پهن کرده ایم، چیده و با کاتر دلخواه بهش شکل میدیم. (کاتر رو اول داخل آرد بزنید)
سینی رو نیم ساعت داخل یخچال بزارین و بعد داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 180 به مدت تقریبی 12 تا 15 دقیقه میزاریم (بسته به سایز کلوچه زمان متفاوته فقط کافیه زیرش طلایی بشه) نوش جان
نکات مهم پخت کلوچه خرمایی
- خمیر رو به هیچ عنوان ورز ندین.
- کلوچه ها اگه زیاد داخل فر بمونن خشک میشن.
- برای فر برقی دما 20 درجه کمتره.
- اگه دوست داشتین مثل من دو مدل درست کنید تعدادی از گلوله های خرما رو داخل پسته خرد شده بغلتونید.
- خمیر و گلوله بسته به کاتر و مهر شما داره، سایز گلوله های خرما باید نصف سایز گلوله های خمیر کلوچه باشن.
- اگه خمیر کلوچه یا خرما سفت شد یه قاشق بهش گلاب اضافه کنید.
- بعد از پخت اجاره بدین کاملا خنک بشه و بعد از کاغذ جدا کنید.
- می تونید چند ثانیه گریل رو روشن کنید تا روی اونا طلایی بشه و آخر سر روی اونا پودرقند الک کنید.
طرز تهیه کلوچه خرمایی ساده و خانگی و خوشمزه
کلوچه خرمایی آسون و مقوی و خوشمزه که به عنوان تغذیه مدرسه بچه ها هم یه گزینه بسیار عالی محسوب میشه!
مواد لازم
- کره ۲۰۰ گرم
- پنیر خامه ای یا لبنه ۱۰۰ گرم
- پودر قند ۱۲۰ گرم
- آرد ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
- وانیل نصف قاشق مرباخوری
برای مواد میانی
- خرمای بدون هسته ۴۵۰ گرم
- کره ۴۰ گرم
- پودر نارگیل ۲۰ گرم (اختیاری قابل حذف)
- پودر دارچین ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
کره و پنیر رو نیم ساعت بیرون از یخچال قرار میدیم تا نرم بشن.
برای خمیر، کره و پنیر و پودرقند و وانیل رو با همزن دستی یا برقی مقداری میزنیم تا رنگش روشن و بافتش پوک بشه. بعد آرد رو کمکم به مواد اضافه میکنیم. ابتدا با همزن میزنیم، مقداری که انسجام پیدا کرد و سفت شد با لیسک هم میزنیم تا آرد به خورد مواد بره و خمیر جمع بشه. (جذب آردها با هم متفاوته. بسته به نوع آرد، در حدی آرد بزنید که خمیر انسجام پیدا کنه و از ظرف جدا بشه. خیلی آرد نزنین که بافت کلوچه خشک نشه)
خمیر رو درون یه کیسه فریزر قرارداده و در یخچال نیم ساعت استراحت میدیم.
حالا هسته خرماها رو گرفته و در خردکن ریخته و مقداری میزنیم تا خرما نرم و پوره بشه. بعد کره و پودر دارچین و پودرنارگیل (یا مغزیجات دلخواه) رو بهش اضافه کرده و دوباره با خردکن میزنیم. (اگه خردکن ندارین این مراحل رو توی ماهیتابه روی حرارت و با گوشتکوب انجام بدین).
حالا هم خمیر و هم خرما رو به سه قسمت تقسیم کرده و یک قسمت خمیر رو روی میزکار قرارداده و با وردنه باز میکنیم. اگه کاردک دارین حین پهن کردن، کناره ها رو با کاردک فشار بدین تا خمیر مستطیل شکلی با ضخامت نیم سانت درست بشه.
خرما رو هم لوله ای شکل به اندازه طول خمیر باز کرده و وسط خمیر قرار میدیم. بعد خمیر رو از دوطرف جمع کرده و لبه ها رو بهم چسبانده و به کمک کاردک خمیر رو برمی گردونیم. اگر دیدین ضخامت خمیر زیاده با وردنه روی اون بکشین تا نازک تر بشه. سپس با کاردک خطوط ضربدری روی خمیر ایجاد کرده و با سایز دلخواهمون برش میدیم.
کلوچه ها رو درون سینی فر قرارداده (نیازی به چرب کردن سینی نیست) و اگر دیدیم خمیر گرم شده ۱۵ دقیقه درون یخچال استراحت میدیم.
سینی رو درون فری که از یک ربع قبل گرم کرده ایم قرار داده و کلوچه ها را با درجه حرارت ۱۷۵ به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه میپزیم و اگر روشون طلایی نشد یکی دو دقیقه آخر شعله بالای فر رو روشن میکنیم.
این مقدار مواد برای من ۱۶ عدد کلوچه خرمایی شد. تعدادش به سایز و ضخامت کلوچه ها بستگی داره. نوش جان
طرز تهیه کلوچه خرمایی گردویی
مواد لازم برای تهیه خمیر
- آرد 300 گرم
- کره یا روغن صاف قنادی 200 گرم
- پنیر خامه ای 105 گرم
- پودر قند 120 گرم
- وانیل 1 قاشق چای خوری
مواد میانی
- خرمای کبکاب بین 250تا 400 گرم
- کره 40 گرم
- گردو خردشده یا نارگیل 20 گرم
- پودر دارچین 1 قاشق سوپ خوری
- پودر هل 1 قاشق سوپ خوری
طرز تهیه
ابتدا کره نرم وپنیر خامه ای و پودر قند و وانیل داخل کاسه همزن میریزیم با دورتند همزن میزنیم تا سفید رنگ وسبک بشه.
حتما بین کار دور ظرف وتمیز کنید ومجدد به هم زدن ادامه بدید.
سپس آرد و اول نصفشو به مواد به صورت الک شده اضافه میکنیم وبا همزن میزنیم و بعد کم کم اضافه میکنیم و با لیسک ودر نهایت با دست ورز میدیم.
تا زمانی به اضافه کردن آرد ادامه میدیم تا خمیر بسیار لطیفی بدست بیاد وبه دست نچسبه.
اگه آرد زیادی به خورد خمیر بدید بعدا بافت کلوچه تون سفت میشه. سپس خمیر وداخل نایلون میزاریم وداخل یخچال نیم ساعت بهش استراحت میدیم.
دراین زمان مواد مغزی رو آماده میکنیم. حتما باید از خرمای کبکاب استفاده کنید که بافت مغزی چسبنده نباشه.
خرمای بدون هسته را با غذاساز بزنید تا خمیری بشه و سپس همه مواد و با هم مخلوط کنید.
سپس اگه دوست داشتید کلوچه تونو قالب برنید حدودا 30 گرم از خمیر وبردارید و وسطش 15 گرم مغزی بزارید وداخل دستتون گرد کنید و قالب بزنید وگرنه اگه خواستید مثل من ساده درست کنید خمیر وبه قطر حدودا 4 سانت پهن کنید و خرما رو هم لول کنید وکمی پهن کنید و بزارید وسط خمیر.
اگه احساس کردید خمیر زمان کاتر زدن گرم شده سینی فر بمدت 15 دقیقه بزارید داخل یخچال وسپس بزارید داخل فر از قبل گرم شده با دمای 175 درجه گازی و 160 درجه برقی بمدت حدودا 25 دقیقه تا کلوچه تون رنگ بگیره. نوش جان