حلوای هویج داریم از خوبای روزگار! یعنی هر چی از خوشمزگی و لطافت این حلوا بگم کم گفتم! فقط میتونم بهتون بگم اگه امتحانش نکنید حسابی ضرر کردید!
مواد لازم برای تهیه حلوای هویج با آرد برنج
- هویج یک کیلو
- شکر نیم کیلو
- آرد برنج نرم و مرغوب سیصد گرم
- زعفران غلیظ به میزان لازم
- روغن نیمه جامد یا مایع یا ترکیب هردوبه میزان لازم
- مخلوط آب و گلاب سه لیوان دسته دار فرانسوی
طرز تهیه حلوای هویج با آرد برنج
برای شروع کار هویج رو پوست گرفته با یک پیمانه از مخلوط آب و گلاب کاملا میپزیم تا آب و گلاب به خورد هویج بره.
بعد هویج روکاملا پوره میکنیم تا کاملا نرم بشه.
شکر رو با دو پیمانه آب و گلاب روی حرات گذاشته همینکه بجوش اومد و شکر حل شد زعفران غلیظ رو داخلش ریخته خاموش کرده کنار میذاریم تا خنک بشه.
آرد برنج رو تفت داده تا عطر اون بلند بشه مواظبیم که نسوزه و تغییر رنگ نده.
بعد آرد رو الک میکنیم و داخل تابه میریزیم، روغن رو با کنترل ریخته و تا جایی که مواد شل و روان بشه اضافه میکنم، دقت کتید روغن زیادی نریزید که حلوا چرب و روغنی نشه. آرد و روغن رو ده دقیقه تفت میدیم، میتونیم بخشی از روغن مایع رو با کره جایگزین کنیم.
بعد پوره ی هویج رو ریخته و یکی دو دقیقه دیگه تفت میدیم، بعد شربت رو ملاقه ملاقه خارج از حرارت به آرد و هویج اضاف میکنیم.
حلوا رو مجددا روی حرارت گذاشته تا به اصطلاح گهواره بشه و یک طرف ظرف جمع بشه.
برای براق شدن حلوا حتما حلوا رو به دفعات به دیواره ظرف بکوبید. حلوای هویج میتونیم با آرد گندم تهیه کنیم.
در مواد این حلوا آرد کمی در دستور داریم، پس باید صبوری کنیم تا حلوا جمع بشه.
هویج رو کاملا با آب و گلاب بپزید تا آب و گلاب بخوردش بره، اگه آب باقیمونده از پخت هویج رو دور بریزید حلوا خوش رنگ نمیشه.
میزان مایعات این حلوا رویهم سه پیمانه ست که بسته به عطر گلاب مقدار گلاب رو تنظیم کنید. در برخی دستورها حلوای هویج رو بدون آب و فقط با کمی گلاب درست میکنن ولی پخت حلوا با شهد بنظر من طعم بهتری داره.
این حلوا چون با آرد برنج درست میشه بهتره میزان مایعات رو دقیق بریزیم و کم نباشه تا حلوا خوب پخته بشه.
در همه حلواها شربت رو باید طی چند مرحله به آردو روغن اضافه کنیم چون اگه یک مرتبه شربت رو بریزیم حلوا پودری و سفت میشه.
در اکثر حلوا آخر کار همینکه حلوا تقریبا یک سمت ظرف جمع شد حرارت رو خاموش کنید و با کوبیدن حلوا به دیواره حلوا رو جمع کنید.
حتما هویج رو کاملا پوره و بعد استقاده کنید. نوش جان