کوکی لاهیجان با کشمش و گردو! یکی از بهترین رسپی هاست این کوکی اگه درست وزن کنید و نکات رعایت بشه یه کوکی فوق العاده خواهید داشت!
این کوکی یه بافت کیکی شکل و نرم و پنبه ای داره . لطفا و خواهشا مواد دستور رو کم و زیاد نکنید تا به اون کیفیت برسید مخصوصا گردو! سعی کنید از گردوی مرغوب استفاده کنید تو کیفیت کوکی تاثیر داره. پودر کاکائو از بهترین نوع باشه باز تو کیفیت کوکی و مزه ش تاثیر داره. من از پودر کاکائو هلندی استفاده کردم.
مواد لازم برای تهیه کوکی لاهیجان
- کره یا روغن جامد قنادی ۱۵۰ گرم (که من از کره استفاده کردم فک میکنم تو مزه ش خیلی خیلی تاثیر داره.)
- روغن مایع ۵۰ گرم
- پودر قند ۲۲۵ گرم
- شیر ۱۲۵ میلی لیتر یا یک دوم پیمانه
- بکینگ پودر یک قاشق چای خوری
- پودر کاکائو یک قاشق غذاخوری
- وانیل کمی
- تخم مرغ به دمای محیط رسیده ۳ عدد
- کشمش پلویی ۱۷۰ گرم
- گردوی نگینی خورد شده ۱۷۰ گرم
- آرد ۴۲۵ گرم
دستور پخت کوکی لاهیجان در منزل با گردو و کشمش
ابتدا همه ی مواد به دمای محیط رسیده باشد.
پودر قند رو الک کنید داخل کاسه همزن و کره نرم شده رو بهش اضافه کنید و با همزن دور تند پنج دقیقه بزنید تا روشن بشه رنگش حتما تایم بگیرید.
حالا روغن مایع و وانیل رو اضافه کنید یک دقیقه دیگه هم بزنید.
نوبت اضافه کردن تخم مرغ هاست دونه دونه تخم مرغهارو اضافه کنید تقریبا سه الی چهار دقیقه با همزن بزنید.
شیر رو تو این مرحله اضافه کنید و در حد مخلوط شدن بزنید.
بکینگ پودر رو به آرد اضافه کنید همین طور پودر کاکائو رو و سه مرتبه الک کنید و به مواد اضافه و با همزن دور کند در حد مخلوط شدن بزنید نه بیشتر.
در مرحله ی آخر گردوی نگینی رو اضافه کنید با لیسک هم بزنید.
کشمش ها رو اول خوب بشورید بعد خشک کنید هیچ آبی نداشته باشه با یک قاشق آرد مخلوط کنید و به مواد کوکی اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا با هم مخلوط بشن.
حالا از مواد به اندازه یک قاشق بردارید تو سینی فر با فاصله بزارید و بعد بره تو فر. با این مقدار مواد حدودا ۴۰ تا کوکی خواهید داشت.
من به اندازه نیاز میزارم بیرون. بقیه رو زیپ کیپ میزنم و فریز میکنم هر وقت بخوام میزارم داخل تابه و گرم میکنم عین روز اولش میشه.
فر رو از یک ربع قبل روشن تا گرم بشه دمای فر ۱۸۰ درجه زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تا زیر کوکی ها کمی رنگ بگیره.
نکته های مهم پخت کوکی لاهیجان
- نیازی به شستن کشمش نیست حتما کشمش را به صورت خشک اضافه کنید.
- خمیر این کوکی کاملا چسبنده و کمی شل هست که کاملا طبیعیه.
- خمیر کوکی را فقط در حد ۳۰ دقیقه قبل از اسکوپ زدن در یخچال استراحت دهید و سپس با فاصله روی سینی که کف آن کاغذ روغنی انداختید اسکوپ بزنید.
- خمیر های اسکوپ زده شده در سینی را بلافاصله در فر قرار دهید تا بپزند.
- کوکی ها را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که خلال دندان از داخل آنها تمیز خارج شود بپزید.
- تایم پخت بسته به قلق فر ممکن از کمی بیشتر شده و گاهی ممکن است بسته به مدل فر تایم پخت تا حدود ۲۰ دقیقه طول بکشد.
- دمای فر برقی یا توستر ۲۰ درجه کمتر از دستور.
- حتما بلافاصله بعد از تمیز خارج شدن خلال دندان از داخل کوکی ، سینی را از فر خارج کنید وگرنه کوکی خشک میشود و بعد سینی را روی پنجره خنک کننده بذارید صبر کنید کوکی ها ۵ دقیقه در سینی بمانند و کمی خنک شوند سپس به آرامی کوکی ها را از سینی خارج کنید و روی پنجره خنک کننده بگذارید تا کاملا خنک شوند.
- بعد از خنک شدن، کوکی ها در ظرف دربسته تا ۳ روز در دمای محیط و تا ۱ هفته در یخچال میتوانید نگهداری کنید.
- روی باقی خمیر را در طی پخت کوکی های سری اول دوباره بپوشانید و در این فاصله در یخچال قرار دهید.
- بافت کوکی عالی و کاملا نرم است.
نوش جونتون