4/5 - (66 امتیاز)

درست کردن میان وعده ها و شیرینی و کلوچه ها به خصوص این کلوچه گردویی خونگی توی خونه اون قدر برای من لذت بهش هست که وقتی در حال پخت درون فر هست و بوش توی خونه می پیچه، حس زندگی و نشاط بهم دست میده. اکه خواستید توی خونه یه کلوچه خوشمزه و لطیف درست کنید، این کلوچه گردویی فوق العاده عالیه برای میان وعده و سالم و مقوی برای بچه مدرسه ای ها.

مواد لازم برای تهیه تهیه کلوچه گردویی خانگی

  • تخم مرغ ۱ عدد
  • پودر شکر ۷۰ گرم (حدود ۱/۳ لیوان)
  • روغن مایع ۸۰ گرم (حدود ۱/۳ لیوان)
  • آرد سفید حدود ۲۰۰ گرم (حدود ۱ و ۱/۳ لیوان)
  • شیر خشک یا نشاسته ذرت ۲۵ گرم (حدود ۲.۵ قاشق غذاخوری)
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ قاشق مربا خوری)

مواد میانی (دل به خواهی)

  • پودر گردو ۶۰ گرم (حدود نصف لیوان)
  • پودر قند ۳۰ گرم (حدود ۳ قاشق غذاخوری)
  • پودر دارچین به میزان دل خواه
  • گلاب ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کلوچه گردویی مغزدار خانگی

طرز تهیه کلوچه گردویی

برای شروع ابتدا تخم مرغ و پودر شکر (همون شکر آسیاب شده است) رو با همزن ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم، سپس وانیل ریختم و دورگیری کردم .

در ادامه روغن مایع ریختم و یک دقیقه هم زدم. شیر خشک قنادی (یا نشاسته ذرت) و بیکینگ پودر هم ریختم، آرد الک شده رو کم کم اضافه کردم و ترکیب کردم.

حواستون باشه آرد زیادی به خمیر ندید، میزان ارد تقریبی هست، آرد زیادی لطافت کلوچه تون رو می گیره. خمیر لطیفی به دست میاد.

مواد میانی: من برای مواد میانی از ترکیب پودر گردو، پودر قند الک شده، پودر دارچین و گلاب استفاده کردم.

از پودر هل هم می تونید استفاده کنید.

از خرمای له شده یا ترکیب خرما و گردو، انواع مارمالاد، انواع پوره مربا، انواع مغزی ها مثل بادام، پسته، فندق، بادام زمینی، نارگیل و … هم می تونید استفاده کنید.

از خمیر به اندازه ۱ قاشق غذاخوری، هر کدوم رو ۷۰ گرمی جدا کردم و توی دست گرد و کمی پهن کردم، از مواد میانی گذاشتم و پیچیدم و کمی پهن کردم.

در سینی با فاصله از هم گذاشتم. از مهر استفاده کردم و روشون مهر زدم، حتی می تونید از کارد و یا چنگال و یا کاتر دل خواه برای مهر زدن استفاده کنید.

در فر از یک ربع قبل گرم شده (فر برقی ۱۶۵ درجه سانتی گراد، فر گازی ۱۷۰ ، ۱۸۰ درجه سانتی گراد) حدود ۲۰ تا ۲۵ طبقه وسط قرار دادم.

بدون فر در فر دست ساز یا تابه دوطرفه می تونید درست کنید.

برای من در این سایز ۶ عدد کلوچه شد.

جای پودر شکر از پودر قند هم می تونید استفاده کنید.

وجود شیر خشک قنادی یا نشاسته ذرت باعث طعمی خوب و ترد شدن میشه، می تونید ارد هم به همون میزان جایگزین کنید.