درست کردن میان وعده ها و شیرینی و کلوچه ها به خصوص این کلوچه گردویی خونگی توی خونه اون قدر برای من لذت بهش هست که وقتی در حال پخت درون فر هست و بوش توی خونه می پیچه، حس زندگی و نشاط بهم دست میده. اکه خواستید توی خونه یه کلوچه خوشمزه و لطیف درست کنید، این کلوچه گردویی فوق العاده عالیه برای میان وعده و سالم و مقوی برای بچه مدرسه ای ها.
مواد لازم برای تهیه تهیه کلوچه گردویی خانگی
- تخم مرغ ۱ عدد
- پودر شکر ۷۰ گرم (حدود ۱/۳ لیوان)
- روغن مایع ۸۰ گرم (حدود ۱/۳ لیوان)
- آرد سفید حدود ۲۰۰ گرم (حدود ۱ و ۱/۳ لیوان)
- شیر خشک یا نشاسته ذرت ۲۵ گرم (حدود ۲.۵ قاشق غذاخوری)
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ قاشق مربا خوری)
مواد میانی (دل به خواهی)
- پودر گردو ۶۰ گرم (حدود نصف لیوان)
- پودر قند ۳۰ گرم (حدود ۳ قاشق غذاخوری)
- پودر دارچین به میزان دل خواه
- گلاب ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه کلوچه گردویی مغزدار خانگی
برای شروع ابتدا تخم مرغ و پودر شکر (همون شکر آسیاب شده است) رو با همزن ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم، سپس وانیل ریختم و دورگیری کردم .
در ادامه روغن مایع ریختم و یک دقیقه هم زدم. شیر خشک قنادی (یا نشاسته ذرت) و بیکینگ پودر هم ریختم، آرد الک شده رو کم کم اضافه کردم و ترکیب کردم.
حواستون باشه آرد زیادی به خمیر ندید، میزان ارد تقریبی هست، آرد زیادی لطافت کلوچه تون رو می گیره. خمیر لطیفی به دست میاد.
مواد میانی: من برای مواد میانی از ترکیب پودر گردو، پودر قند الک شده، پودر دارچین و گلاب استفاده کردم.
از پودر هل هم می تونید استفاده کنید.
از خرمای له شده یا ترکیب خرما و گردو، انواع مارمالاد، انواع پوره مربا، انواع مغزی ها مثل بادام، پسته، فندق، بادام زمینی، نارگیل و … هم می تونید استفاده کنید.
از خمیر به اندازه ۱ قاشق غذاخوری، هر کدوم رو ۷۰ گرمی جدا کردم و توی دست گرد و کمی پهن کردم، از مواد میانی گذاشتم و پیچیدم و کمی پهن کردم.
در سینی با فاصله از هم گذاشتم. از مهر استفاده کردم و روشون مهر زدم، حتی می تونید از کارد و یا چنگال و یا کاتر دل خواه برای مهر زدن استفاده کنید.
در فر از یک ربع قبل گرم شده (فر برقی ۱۶۵ درجه سانتی گراد، فر گازی ۱۷۰ ، ۱۸۰ درجه سانتی گراد) حدود ۲۰ تا ۲۵ طبقه وسط قرار دادم.
بدون فر در فر دست ساز یا تابه دوطرفه می تونید درست کنید.
برای من در این سایز ۶ عدد کلوچه شد.
جای پودر شکر از پودر قند هم می تونید استفاده کنید.
وجود شیر خشک قنادی یا نشاسته ذرت باعث طعمی خوب و ترد شدن میشه، می تونید ارد هم به همون میزان جایگزین کنید.
سایتتون عالیه وسط دستور پخت پر از تبلیغات اعصاب خورد کن نیست ممنون از سایت خوبتون
مرسی عزیزم.
سلام وقت بخیر
ببخشید من درست کردم خشک شد میدونید علتش چیه؟