در ادامه با دستور پخت دونات خونگی ساده و راحت به صورت تصویری و مرحله به مرحله بدون فر آشنا خواهید شد. با آشپزمگ همراه باشید.
مـواد لازم برای تهیه دونات خانگی مرحله به مرحله بدون فر
- آرد نان فانتزی سه نـیم لـیوان
- تـخم مـرغ دو عـدد
- کره هفتاد گرم
- شکر چهار قاشق غذاخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- خـمیر مایه یک قاشق غذاخوری
- شـیر ولرم یک لیوان
طرز پخت دونات خانگی مرحله به مرحله بدون فر
اول از همه شـیر و خمیر مایه و یک قاشق غذاخوری شکر را مخلوط کرده درب ظرف را بزارید ده دقیقه در دمای محیط اجازه بدید تا به عمل بیاد.
درظرف بزرگی دو عدد تخم مرغ و سه قاشق شکر باقیمانده و وانیل اۻافه کنید و با چنگال چند دقیقه بزنید تا یکدست بشه.
در این مرحله کره ذوب شده رو اضافه کنید و با چنگال بزنید تا خوب یکدست بشه.
بعد خمیر مایه به عمل آمده را اضافه کنید و خوب بهم بزنید.
سه لـیوان آرد الک زده را کم کم اضافه کنید تا خمیر چسبنده بدست بیاد و نصف لیوان آرد نگه دارید.
خمیر رو روی میز کار بزارید آرد باقیمانده رو کم کم اضافه کنید تا جای که خمیر لطف بدست بیاد و به دست نچسبه.
کف ظرف چرب کنید خمیر داخلش بزارید روشو با چاقو بعلاوه بزنید و یکساعت در دمای محیط استراحت بدید تا به عمل بیاد.
بعد استراحت خمیر روی میز کار به قطر یک الی یک ونیم پهن کنید و قالب دونات بزنید روی کاغذروغنی بزارید و روشو بپوشونید و اجازه بدید یک ربع استراحت دوم رو انجام بده.
داخل تابه روغن بریزید و اجازه بدید داغ بشه و خمیرهارو همراه کاغذ روغنی داخل روغن شناور بندازید کاغذ فورا جدا میشه و میتونید بردارید.
برای روی دونات من صد و پنجاه گرم شکلات سکه ای روی بخار آب همراه دو قاشق روغن مایع ذوب کردم.
روش دوم
طرز تهیه دونات خانگی بدون فر
مواد لازم
- آرد سه صفر ۵۰۰ گرم ۴ پیمانه
- شکر ۴ قاشق غذاخوری
- نمک یک دوم قاشق چای خوری
- مخمر ۱۰ گرم یا یک قاشق غذاخوری
- شیر سرد که از تو یخچال آوردین بیرون ۲۱۵ گرم یا یک پیمانه
- تخممرغ دو عدد
- کره ۷۰ گرم
- وانیل یک سوم قاشق چای خوری
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا مواد خشک شامل آرد، مخمر، نمک و شکر رو مخلوط کنید.
مرحله دوم: ترکیب تخم مرغ، شیر و وانیل رو به بقیه مواد اضافه کنید هم بزنید و با دست شروع کنید به ورز دادن و یکی دو دقیقه ادامه بدید.
مرحله سوم: بعد از یکی دو دقیقه کره نرمو اضافه کنید و شروع کنید به ورز دادن. اگر خمیر زن دارید ۸ تا ده دقیقه. اگر با دست ورز میدید ممکنه ۱۰ تا۱۵ دقیقه زمان ببره تا خمیر صافو یکدست بشه. خمیر کمی چسبندس، اصلا ارد اضافه نکنید، اینقدر ورز میدین تا نچسبه.
بعدش روی خمیرو چرب کنید و یک کاسه بذارید تا هوا بهش نخوره تو محیط ۵ دقیقه تا ده دقیقه استراحت بدید.
بعد از استراحت یا میتونید به چونه های ۴۰ گرمی تقسیم کنید و با دستتون فرم بدید یا خمیرو پهن کنید و با استفاده از قالب دونات یا استکان و لیوان فرم بدید.
خمیرو بعد از فرم بچینید داخل سینی که کفشو کاغذ روغنی پهن کردید (سطح کاغذ روغنی هم حتما یا آرد بپاشید یا چرب کنید تا کف دونات نچسبه) و روشو با سفره بپوشونید.
فقط اینکه سفره رو هم چرب کنید تا در انتها نچسبه به خمیر، اجازه بدید تا حجم خمیر دو تا سه برابر بشه.
یک تا یک نیم ساعت زمان میبره تا حجم بگیره و بعدش داخل روغن سرخ کنید، حرارتم زیاد نکنید، هر طرفش زیر یک دقیقه میپزه حواستون باشه نسوزه.
بعدشم میتونید روشو پودر قند بریزید یا شکلات بنماری کنید یا از شکر استفاده کنید.
نکته: نوع آردتون مهمه، مخمرتون هم همینطور. از کیفیت و سلامتشون مطمئن باشید.
نوش جان