یه کلوچه کنجدی خیلی خوشمزه با بافتی فوق العاده نرم! امیدوارم که درست کنید و دوست داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه کلوچه کنجدی بدون فر
- آرد قنادی ۳ لیوان
- تخم مرغ ۲ عدد متوسط
- روغن مایع ۱/۲ لیوان
- ماست ۳ قاشق غذاخوری
- شکر از یک لیوان یه بند انگشت کم
- وانیل ۱ قاشق چای خوری پر
- بکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری پر
- زعفران دم کرده غلیظ دو قاشق غذاخوری
- کنجد به میزان لازم
دستور پخت کلوچه کنجدی بدون فر
اول بیکینگ پودر رو به ماست اضافه کرده مخلوط کنید کنار بزارید تا پف کنه.
بعد تخم مرغ و شکر و وانیل رو با همزن دستی حدود چهار پنج دقیقه هم بزنید کرمی رنگ کشدار بشه بعد روغن و ماست و زعفران دم کرده رو اضافه کرده هم زده بعد پودر هل و آرد الک شده را در سه مرحله بهش اضافه کنید مخلوط کنید.
خمیری که به دست میاد چسبناک دیگه آرد اضافه نکنید بزارید نیم ساعت یخچال استراحت کنه بعد دستتون رو چرب کنید از خمیر گلوله های به اندازه ی گردو برداشته با دست گرد کنید یه طرفش رو داخل پودر کنجد بغلتونید تابه رو چرب کنید یا کاغذ روغنی بندازید کلوچه ها رو داخلش بچینید.
روی گاز شعله پخش کن با حرارت ملایم روی شعله متوسط بزارید داغ بشه بعد تابه رو روش قرار بدید درش رو ببندید (حتما از دم کنی استفاده کنید) به مدت نیم ساعت زمان میبره تا آماده بشه.
(بیست دقیقه اول در تابه رو اصلا باز نکنید) بعد بیست دقیقه چک کنید ببینید کف کلوچه ها طلایی شده اگه نشده بزارید ده دقیقه هم بمونه تا طلایی بشن (شعله باید کم باشه اگه زیاد باشه وسطش خمیر میشه نمیپزه).
(روش پخت داخل فر) داخل فر ۱۸۰ درجه از قبل گرم شده قرار بدید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بزارید بپزه باید زیاد تغییر رنگ نده (دیدید داره تغییر رنگ میده از فر در بیارید)
بعد پخت بزارید کلوچه خوب خنک بشه بعد از قالب خارج کنید چون اولش خیلی نرم میشه.
(برای نگهداری شیرینی در ظرف دربسته گذاشته خشک نشه و در جای خنک قرار دهید)